Design/Belsőépítészet

Home Office Díj 2021

1/2

Forrás: Europa Design

?>
Forrás: Europa Design
?>
Forrás: Europa Design
1/2

Forrás: Europa Design

Home Office Díj 2021
Design/Belsőépítészet

Home Office Díj 2021

2021.10.14. 14:03

Cikkinfó

A Design rovatot támogatja a 

Földrajzi hely:
Magyarország

Cég, szervezet:
Europa Design, Lakberendezők Országos Szövetsége, Távmunka Szövetség

Beadási határidő:
2022.04.07. 00:00

Címkék:
pályázat

Az Europa Design a Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ) és a Távmunka Szövetség szakmai támogatásával pályázatot hirdet az otthoni irodakialakítás megtervezésére és megvalósítására tervezők, vállalatok és magánszemélyek számára.

A pandémia miatt nagyobb szerepet kapott a távmunka és azon belül a home office is. A munkáltatók szeretnék ugyanazt a teljesítményt megkapni a hibrid munkavégzési kultúrában is, mint a hagyományos és egyre profibbá váló irodai környezetben. De vajon mindenki tudja, hogy hogyan kell ezt a folyamatot elindítani, felmérni a kockázatokat, biztosítani a megfelelő környezetet, és gyűjteni a visszajelzéseket és esetlegesen módosítani a körülményeken? Ennek a tudatos megvalósítását keresik most a tervezők, a munkáltatók és az egyéni felhasználók oldaláról. A pályázat elsődlegesen ezen szempontok társadalmi, szakmai fontosságát hivatott kiemelni és kommunikálni a jógyakorlatokat.

A Lakberendezők Országos Szövetsége, valamint a Távmunka Szövetség szakmai támogatásával az Europa Design díjat alapít 3 kategóriában.

1. Tervezői kategória

Tervezők, belsőépítészek és lakberendezők, az ideális - stílusos és egészséges – otthoni munkahelyet vagy dolgozósarkot bemutató látványtervekkel, alaprajzzal vagy megvalósult fotódokumentációval pályázhatnak. A szakmai zsűri elsődlegesen azt vizsgálja, hogy az eredeti állapotból kiindulva a tervező milyen mértékben tudta az összes lehetséges elvárást teljesíteni, vagy megközelíteni azt. Fontos lesz tehát az alaphelyzet, valamint a szociális-technológiai környezet bemutatása is.

2. Vállalati kategória

Itt vállalatok, szervezetek, munkáltatók jógyakorlatait vizsgálják. Milyen tudatos policy alapján, módszerekkel kezelték a home office környezetek kialakítását? Milyen támogatást nyújtottak tréningek, tanácsadás vagy visszajelzés-kultúra területén? Milyen anyagi és tárgyi támogatást nyújtottak munkavállalóik optimális otthoni munkakörülményeinek megteremtéséhez, hogy azok az irodaihoz hasonló kényelemben, ugyanolyan jó hatékonysággal dolgozhassanak?

A vizsgálódás azonban nem áll meg a lakások ajtajában, hanem kierjed cégek hagyományos irodai tereinek speciálisan a hibrid munkamódszereket támogató biztonságos visszatérést nyújtó tereinek a vizsgálatára is. Hogyan szervezték a hibrid életet, használtak e további alternatív távmunka megoldásokat, milyen technológia fejlesztéseket, intézkedéseket vittek végbe, és hogyan mérték mindezek hatékonyságát?

A vállalatok irodai képekkel illusztrált szabadszavas leírással és konkrét kérdőíves válaszadással pályázhatnak. A zsűri elsősorban az átfogó, tudatos és visszajelzésen alapuló megoldásokat fogja értékelni.

3. "Saját" kategória

Magánszemélyek és önjelölt home designerek fotóit is várják, akik saját maguk teremtették meg otthon a számukra ergonómiailag megfelelőnek gondolt, kényelmes munkavégzés feltételeit. Pályázni a home office-ról készült fotó beküldésével lehet. Ezzel a kategóriával a kiírók szeretnék a téma ergonómiai és mentális kockázatának fontosságára felhívni a figyelmet minél szélesebb kör bevonásával. A győztest közönségszavazással választják ki, azonban egy virtuális „szakértő" minden pályaművet értékel a közzétételt követően.

A pályázat ideje alatt a pályázatot támogató weboldalon a szervezők szakmai háttéranyagokat, nemzetközi kutatási eredményeket, releváns miniinterjúkat publikálnak, és nyitottá teszik a témába vágó webináriumokat is.

Forrás: Europa Design
2/2
Forrás: Europa DesignSzakmai zsűri

Ács Erzsébet - Lakberendezők Országos Szövetség (LOSZ) elnöke

Dr. Forgács Tamás - Távmunka Szövetség elnöke

Sipos Csaba - Wellbeing Szövetség társalapítója

Kun Ágota PhD - Műszaki Egyetem Ergonómiai és Pszichológiai Tanszék adjunktusa, a Wellbeing Szövetség társ alapítója – mentális wellbeing munkacsoport vezetője

Gönczi László - FIABCI HUNGARY elnöke, a FIABCI World Prix d’Excellence Awards Bíráló Bizottságának alelnöke

Tótszabó Tamás - építész , Pyxis Nautica

Salacz Dorottya BS – ergonómiai szakértő, EXXON Mobil

Takács Júlia - CSR Hungary – Az első Magyar CSR Egyesület alapítója

IT Business

Díjazás

A zsűri a pályázatok elbírálása során az első és második kategóriában egy-egy díjazottat választ.

1. kategória – Tervezői pályázat díja

A tervezői kategória legjobbja egy ideális otthoni munkahellyel – egy Herman Miller Lino vagy Verus görgős irodaszékkel, egy Herman Miller állítható magasságú Atlas asztallal és egy LG monitorral – mint fődíj lesz gazdagabb.

2. kategória – Vállalati pályázat díja

A vállalati kategória díjazottja egy UV technológiás Safe-In-Air UV box légtisztító berendezést kap, valamint nevezést a European Business Award – Workplace and People management kategóriájába, melyhez a pályázati film leforgatását és tovább közlési jogait is megkapja nyertes.

3. kategória – Privát pályázat díja

A legjobb home office-t kialakító magánszemély pedig egy Wilkhahn AT munkaszéket nyerheti fődíjként.

A kategóriák nyerteseinek pályaművei megjelennek a LOSZ és az Europa Design weboldalain és népszerűsítik őket a social media csatornáikon is.

A pályázat időtartama: 2021.09.17. – 2022.04.07., ezen a felületen lehet rá jelentkezni. 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk