Közélet, hírek

SHARE Budapest 2016

1/1

?>
1/1

SHARE Budapest 2016
Közélet, hírek

SHARE Budapest 2016

2016.09.05. 12:00

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Budapest

A "SHARE Budapest 2016" egy egynapos rendezvény, amelyen építészek, belsőépítészek, designerek, kivitelezők - és a sort még folytathatjuk - négy különböző, ám egyidőben lévő szakmai konferencián vehetnek részt. November 24-én a Marriott Hotel Budapestben a RIFF, INGLASS, LAUD és GIS konferenciákon hallgathatnak inspiráló, innovatív és dinamikus előadásokat az érdeklődők.

A "SHARE Budapest 2016" nemzetközi építészeti fórum négy szakmai konferenciát rendez egymással párhuzamosan november 24-én a Marriott Hotelben: RIFF (homlokzat, tető, szigetelés), INGLASS (üveg az építészetben), LAUD (tájépítészet és városi infrastruktúra), GIS (belsőépítészet, design).

A különböző előadások fő témája az innováció, legyen szó akár építészetről, belsőépítészetről, dizájnról, akár felújításról, mérnöki vagy statikai számításról. Ezeket a gyakorlatban már megvalósult, a világ minden táján ismert és elismert építészek és dizájnerek projektjeivel illusztrálják.

Az egynapos fórum programja két - nyitó és záró - plenáris ülést, négy tematikus konferenciát, mesterkurzusokat, üzleti hálózatépítést és kiállítást tartalmaz.

A budapesti rendezvényen 23 előadó - 17 nemzetközi és 6 magyar szakember - beszél majd legújabb vagy éppen legérdekesebb projekteiről. A "SHARE Budapest 2016" számos elismeréssel rendelkező meghívottjai 15 kölünböző országból érkeznek: Portugália, Belgium, Ausztria, Németország, Hollandia, Bulgária, Spanyolország, Izrael, Dánia, Korea, Törökország, Lengyelország, Franciaország és Magyarország. 

Az esemény fő témái: számtalan az üveg által inspirált díjazott projekt, növekvő trendek a homlokzati tervezésben, tetők, padlózatok és szigetelések új mintái, innovatív belsőépítészeti és dizájner projektek, tájépítészeti munkák és az urbanizáció felé mutató irány, CAD és egyéb tervező szoftverek használata a kivitelezésnél, nagy volumenű beruházásoknál használt forradalmian új anyagok és technológiák a jobb épített környezet elérése érdekében.

A fórumon építészek, tervezőmérnökök, belsőépítészek, dizájnerek, tájépítészek, kivitelezők, befektetők, fejlesztők, a tudományos élet és a szakmai szervezetek képviselői, az építészeti termékek és szolgáltatások beszállítói vesznek részt. 

Az esemény fő előadása: "Turizmus és vendéglátás az építészetben: tervtől a megvalósulásig". Az előadó az a Nini Andrade Silva (Portugália), aki jelen pillanatban az egyik legtöbbet díjazott és legnagyobb elismerésnek örvendő nemzetközi tervező. 

Az előadók között olyan nevek szerepelnek még, mint Robert Konieczny építész (KMK Promes), aki a szczecini Solidarność téren álló Dialogue Centre "Przełomy" projektjéért megosztott első díjat kapott a 2016-os European Prize for Urban Public Space díjon; Jana Crepon (Hollandia) tájépítész, a 2014-es World Architecture Festival zsűritagja, Rem Koolhaas közeli munkatársa, Kerem és Bezun Yazgan török építészek, akik a 2015-ös World Architecture Festival Colour Prize elismerésével büszkélkedhetnek. Ők az idei SHARE Budapest fórumon a díjazott ONS INCEK Showroom és Sales Office projektjket mutatják be. 

Nini Andrade Silva építész, a Nini Andrade Silva Atelier Alapítója:

"A SHARE Budapest 2016 a legjobb platform, ahol a szakmabeliek találkozhatnak, tanulhatnak, inspirálódhatnak és ünnepelhetnek. A GIS konferencián számtalan érdekes előadást hallhatunk majd az építészetről és designról, sőt megtudhatjuk, hogy merre tartunk, mi a jövőnk. A szemtől szembeni párbeszéd az, ami a GIS-t az egyik legfontosabb építészeti események közé emeli. A bukaresti GIS konferencia óta a szívemcsücskévé vált és hiszem, hogy a budapesti is feledhetetlen élményt nyújt majd."

Snopper Zsuzsanna, a Snopper Design alapítója és ügyvezetője, a Magyar Építész Kamara Magyar Belsőépítészeti Tagozatának tagja - vendégelőadó:

"Izgalommal várom a november 24-ei előadásomat, hiszen úgy vélem, a GIS konferencia segítségével új információkkal és trendekkel leszünk gazdagabbak és ez az, ami a GIS konferenciát az egyik legfontosabb szakmai eseménnyé teszi." 


Előadók

 • Nini Andrade Silva építész, Nini Andrade Silva Atelier építész iroda
 • Lukasz Platkowski építész, Firmwide Practice Area
 • Robert Konieczny építész, KWK Promes
 • dr. Hajnóczi Péter, MÉK elnök
 • Nemes Gábor
 • Kádár Bálint, KÉK- Kortárs Építészeti Központ
 • Mayimiliano Arrocet építész, AL_A építész iroda
 • Angel Zahariev építész, A&A Architects OOD
 • Joan Roig I Duran, Batlle I Roig iroda
 • César Azcárate, Idom 
 • Anja Dirks, Belsőépítészek Európai Tanácsa (Hollandia)
 • Begun Yazgan építész, Yazgan Design Architecture
 • Kerem Yazgan építész, Yazgan Design Architecture
 • Lars Nixdorf, NE-AR (Nixdorff Etchegorry — Architecture Research)
 • Andrej Bulanda építész, Bulanda Mucha építész iroda, az INGLASS konferencia vendégelőadója
 • Jana Crepon építész, Inside Outside iroda
 • Tommaso Bernabo Silorata építész
 • Johannes Baar-Baarenfels építész,  Baar-Baarenfels Architekten
 • Michael Setter építész, Setter Architects Ltd. 
 • Snopper Zsuzsanna, Snopper Design
 • Dévényi Tamás építész, Budapesti Műhely
 • Csavarga Rózsa építész
 • Rai Pinto, Rai Pinto Studio

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk