Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. /
Technológia

Motiváló sportparadicsom

2014.10.31. 13:10

Cikkinfó

Támogatott tartalom

Cég, szervezet:
www.prefa.hu

A sporttehetségek kibontakoztatásához a megfelelő háttér elengedhetetlen - ahogy ezt nem csak szakemberek, hanem a magyar futball támogatói is állítják. A 2009-ben telkiben átadott GLOBALL Sport & Wellness Hotel és Football Park sportszolgáltatásokat biztosító szállodarésze mellett a technikai focicentrum a feltörekvő focisták számára elérhető és kiváló minőségű edzőpályaként szolgál. 2014 tavaszától a Prefa alumínium burkolatával készül designer spa részleg is hozzásegít a teljesítménynöveléshez.

Négycsillagos európai minősítés

A új hotel a Hotel Stars európai minősítő rendszer alapján négycsillagos besorolású, ahogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tulajdonában lévő technikai centrum is. A kifogásolhatatlan körülményeket biztosító központot nem csak a magyar elitfoci köreibe már bekerült sportolók számára építették, de a cél a futball sportágat komolyan vevő sportoló számára egy motiváló közeg biztosítása volt. A magastetős, kétszintes létesítményben 64 szoba, négy UEFA-előírásoknak megfelelő méretű futballpálya, és 2014 tavaszától wellness, fitnesz részleg várja a mozogni és kikapcsolódni vágyó amatőr és profi sportolókat.

Az élmény az érkezéskor, a homlokzatnál elkezdődik

Az idei év tavaszán átadott külsejében minimál stílusú, mégis erőt sugárzó wellness épületszárny elegáns antracit színét a piros kompaktlemezből készült homlokzati felületek és pácolt fa toló árnyékolók teszik izgalmassá. A létesítmény esetében a Prefa Sidings homlokzatburkolat 1 mm vastag, 200 mm széles szürke, árnyékfugával ellátott sima felülettel vonzza a tekintetet. Ez a homlokzatmegoldás a nyílászárók közé, 27 m2-en került beépítésre. A rekreációs részleg kialakításánál, nem a meglévő épület téglaburkolatos lyukarchitektúráját folytatták, hanem olyan korcolt fémlemez burkolat került fel, amilyet a szálloda tetőfedésénél eredetileg is alkalmaztak. Az új épületszárny tetőfedésénél több mint 2000m2-nyi 0,7 mm vastag a P. 10 bevonattal ellátott Prefalz (PREFALZ korcolható minőségű ötvözött alumínium szalag) anyagot építettek be, ami tónusában sötétebb, mint a 2009-ben átadott épület tetőfedése. A két Prefa anyag árnyalatnyi színkülönbsége, tehát a wellness részleg sötétebb tónusa a világtól még jobban elzárt pihenés lehetőségére világít rá.

Rekreáció sport után

Már a 2009-ben használatba vett H-alaprajzú szállodaépület eredeti koncepciójában is a baloldali keresztszárnyak közé ékelődött volna egy szabadtári úszómedence. A medencemegoldásra kiélezett bővítést nemrég fejezték be, 2014 tavaszán került átadásra a 1700 m2-es spa, wellness részleg. A tervezés során a legfontosabb irányadó a régi és új épületrész közötti harmónia megteremtése volt annak érdekében, hogy az újonnan épített rész látványában véletlenül se kerekedjen felül a hotel alapépületén. Az új épületrész külseje egy kis játékossággal mutat a még modernebb kivitelezés felé. A Prefa Siding anyaga a kisebb nyílászárók körüli betéttel, síkban eltolva került fel, ezzel is kihangsúlyozva a különböző anyagot térbeli használhatóságát. A végeredmény modern és esztétikus megjelenést ad az épületnek.

„Az új épületszárny arányaiban és jellegében azonos a régi résszel, enyhe lejtésű nyeregtetős tömegű. A csatlakozás a nyaktagok ellenére nem egy laza, odatoldott kiegészítő, hanem a meglévő épületrésszel egyértelműen és hangsúlyosan harmonizáló elem." – emelte ki Kátai Éva, a tervezést végző Bánáti + Hartvig Építész Iroda munkatársa.

Az új szárny az eredetileg tervezett medence helyére került, a H-alak kereszttengelyére merőlegesen, a vendégek kényelmének érdekében mindkét szintről közvetlenül elérhető. Ez a fajta beékelés mégsem egy zsúfolt és szűk térbe viszi a vendéget, köszönhetően a teret bővítő elrendezésnek, dekorációnak. Az idén megvalósult beépítéssel a régi szárnyak közötti területből két kisebb, intimebb rész alakult ki, mely otthont ad egy árkád és átrium megoldásnak, a fölötti tetőterasznak vagy az éttermi terasz körüli belső udvarnak. Annak érdekében, hogy a spa valóban a sportolók rekreációját szolgálja, a wellness rész hangulatában nem sportuszodához hasonlít, hanem relaxáló, meditatív életérzést biztosít a vendég számára. A víz tükröződését kihasználva a medence feletti elcsúsztatott álmennyezet síkok csak tágítják a teret.

Foci mindenkinek

A telki edzőközpontot 2009. május 2-án Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnökének jelenlétében adták át. A futball edzőcentrum milliméterre azonos magasságú fűvel, egyenletes talajjal, Amisco mérkőzéselemző rendszerrel, a sérült játékos rehabilitációját segítő géppel (amelyből a Manchester United tulajdonában emellett egy van Európában) is rendelkezik.
A focipályák mellett található hotel Prefa alumíniumborítása még sokáig gondoskodik az épület esztétikájáról, hiszen a Prefa 40 év szakmai garanciát vállal.

További információ a Prefa alapanyagokkal kapcsolatban: www.prefa.hu

(x)

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk