Közélet, hírek

Cannes-ban mindenki ránk figyel majd

1/34

Advance tower - Futureal Group

?>
Advance tower - Futureal Group
?>
Agora Budapest - HB Reavis
?>
Agora Office Debrecen
?>
Arena Businnes Campus - Atenor
?>
Avalon Businnes Center Miskolc - HIPA
?>
Budapest ONE - Futureal Group
?>
Congress HOtel Budapest - HIPA
?>
Corvin Technology and Science Park - Futureal Group
?>
ELI-ALPS Lézerkutató Központ, Szeged - fotó: Bujnovszky Tamás
?>
ELI-ALPS Lézerkutató Központ, Szeged
?>
Etele Pláza - Futureal Group
?>
Evosoft - WING
?>
Forest Offices Debrecen - HIPA
?>
Health Park Kapuvár - HIPA
?>
Kassák Residence - WING
?>
Liberty Office - WING
?>
Liget Budapest Projekt
?>
Magyar Zene Háza - Liget Budapest Projekt
?>
Metropolitan Gerden - WING
?>
Vegyes használatú fejlesztési terület, Pécs
?>
Vegyes használatú fejlesztési terület, Szeged
?>
Néprajzi Mózeum - Liget Budapest Projekt
?>
Néprajzi Mózeum - Liget Budapest Projekt
?>
Irodafejlesztés, Pécs
?>
OMRRK - Liget Budapest Projekt
?>
Pillar Irodaház - GTC Magyarország
?>
Sárvár Hotel
?>
Skylight City - WING
?>
Szervita Square Building - Horizon Development
?>
Tópark, Be My City - HIPA
?>
Új Nemzeti Galéria - Liget Budapest Projekt
?>
Váci Greens - Atenor
?>
Vecsés Industrial Plot
?>
Zala Springs Golf Resort - HIPA
1/34

Advance tower - Futureal Group

Cannes-ban mindenki ránk figyel majd
Közélet, hírek

Cannes-ban mindenki ránk figyel majd

2019.02.14. 13:30

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Cannes

A világ legnagyobb ingatlanszakmai kiállításán, a Cannes-i MIPIM-en több hazai projekt mutatkozik be, mint valaha. A magyar standon olyan, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő beruházásokat ismerhetnek meg a látogatók, ami Budapest és több nagy vidéki város 20-30 évvel későbbi arculatát is meghatározza majd.

A 2019. március 12-15. között rendezett eseményre vitt portfólió kiválóan mutatja: a magyarországi régiók közül egyre több nagyváros képes akár nemzetközi szinten is meghatározó jelentőségű beruházásokat vonzani. Az ingatlanfejlesztések soha nem látott mértékű növekedésének, a kiszámítható szabályozási háttérnek és a régióban is kiemelkedő megtérülési rátának köszönhetően az érdeklődés évről évre erősödik hazánk iránt. A bemutatandó projektek beruházási értéke több mint 4 milliárd euró. A magyar gazdaság versenyképességét erősíti, hogy ezekben nagy hangsúlyt kap az innováció, a digitális megoldások alkalmazása és a magas hozzáadott értékű termékek, szolgáltatások, a K+F+I arányának növelése.

 

Corvin Technology and Science Park - Futureal Group
8/34
Corvin Technology and Science Park - Futureal Group

 

A magyar standot kiemelt érdeklődés övezi a Liget Budapest Projekt kapcsán is, miután az Európa legnagyobb kulturális beruházása keretében épülő Néprajzi Múzeum nemcsak a világ legjobb középülete lett az International Property Awards-on, hanem a World’s Best Architecture különdíjat is elnyerte. A Budapesten zajló világszínvonalú projektek mellett Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged és Zalaegerszeg kiemelt fejlesztései is bemutatkoznak. A nagy ingatlanfejlesztők – Atenor, Futureal-csoport, Gránit Pólus Csoport, GTC Magyarország, HB Reavis, Horizon Development, WING – a városarculatot alakító, 2020-ban átadásra kerülő projektjeiket prezentálják.

 

Agora Budapest - HB Reavis
2/34
Agora Budapest - HB Reavis

 

A jövő Magyarországát alakító, világszínvonalú projektek

Az ország tőkevonzó képességét a MIPIM-en is szereplő, világszínvonalú projektek is bizonyítják. A kiemelt kormányzati és önkormányzati fejlesztések, a Budapesten zajló beruházások mellett Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged és Zalaegerszeg kiemelt fejlesztéseit is prezentálják. A HIPA (Nemzeti Befektetési Ügynökség) is több projektet ajánl a külföldi befektetők figyelmébe, köztük a Hévízi-tó és a Balaton szomszédságában elhelyezkedő Zalacsányban tervezett golf komplexumot és wellness hotelt, a Zala Springs Golf Resortot és a Congress Hotel Budapest hotel-fejlesztést. Bemutatja a Budapesttől néhány kilométerre, az M0-M1-M7 autópályák háromszögében található TÓPARK ’BE MY CITY’ multifunkcionális épületegyüttest. Népszerűsíti Debrecen új üzleti központjában épülő “A" kategóriás Forest Offices Debrecent, és a szintén “A" kategóriás irodaházat, az Agora Office Debrecent. Pécs a Pécs-Pogány reptér és az M60-as főút melletti 56,1 hektáros vegyes funkciójú fejlesztést mutatja be, a területen ipari gyártás és logisztika vagy kereskedelmi jelleg, irodákkal kiegészítve, esetleg lakóépületek és szabadidő park valósulhat meg. Miskolcról Magyarország egyik legkomplexebb irodaépülete, a 2020-ban megnyíló Avalon Business Center Miskolc érkezik a-standra, míg Szegedről a világszínvonalú ELI-ALPS Kutatóközpont és az Új Tudományos és Innovációs Park, valamint a közvetlen szomszédságukban épülő 40.000 m2-es vegyes fejlesztés egy 3 csillagos 100 szobás üzleti hotellel, irodákkal és szabadidő parkkal. Ugyancsak a HIPA ismerteti a Health Park Kapuvár projektet, a két hotelből és 50 apartmanból álló gyógyászati központot, valamint a Vecsés Industrial Plotot, az M0-s autópálya közvetlen közelségét kihasználó logisztikai központot.

 

Új Nemzeti Galéria - Liget Budapest Projekt
31/34
Új Nemzeti Galéria - Liget Budapest Projekt

 

A nagy ingatlanfejlesztők – Atenor, Futureal-csoport, Gránit Pólus Csoport, GTC Magyarország, HB Reavis, Horizon Development, WING – a városarculatot alakító, 2020-ban átadásra kerülő fejlesztéseiket prezentálják. Az Atenor a 6 épületből álló 130.000 m2-es Váci Greens irodaparkkal lesz jelen. Az eddig elkészült 4 épület, közel 80.000 m2 100%-ban bérbeadásra és eladásra került. Az utolsó két, “E" és “F" épületet 2020 második és harmadik negyedévében adják át. A 72.000 m2-es, 4 épületből álló Aréna Business Campus kivitelezése folyamatban van, az első, azaz az “A" épület 2020 első negyedévében kerül átadásra.

 

Váci Greens - Atenor
32/34
Váci Greens - Atenor

 

A Futureal-csoport teljes kapacitással fejleszti a Váci úti irodafolyosón a már szerkezetkész Advance Tower irodaház 8.000 m2-es második ütemét. A Corvin Sétányon végső kivitelezési fázisba került a 27.000 m2-es Corvin Technology Park, amivel 100 ezer m2-re növekszik a Corvin Irodák összes bérbeadható területe Budapest egyik legfrekventáltabb helyszínén. Ugyanitt a fejlesztés folytatódik, hiszen egy karnyújtásnyira a Corvin Sétánytól az irodanegyed hamarosan új taggal bővül, mivel folyamatban van a „Corvin7" projektnéven ismert irodaépület előkészítése is. Terv szerint halad Őrmezőn a 65 000 m2-es különleges formavilágú Budapest ONE irodapark 25.000 m2-es első üteme, míg Kelenföldön Buda legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontja, az 55.000 m2-es Etele Plaza kivitelezése zajlik. A két projekt hamarosan Dél-Buda megújulásának üzleti és kereskedelmi hajtóerejévé válik.

 

Budapest ONE - Futureal Group
6/34
Budapest ONE - Futureal Group

 

A Gránit Pólus ingatlanüzemeltetési portfóliója zászlóshajóit mutatja be. A vállalatcsoport egyedüliként mondhatja el magáról, hogy üzemeltetési portfóliója multifunkcionális városközpontot, regionális bevásárló- és szórakoztatóközpontot, “A" kategóriás irodaházat (WestEnd City Center), sport– és rendezvénycsarnokot (Budapest Sportaréna), oktatási intézményt (Semmelweis Orvostudományi Központ), továbbá a régió legnagyobb és legsikeresebb kulturális központját (Művészetek Palotája Budapest) öleli fel.

 

Vegyes használatú fejlesztési terület, Pécs
20/34
Vegyes használatú fejlesztési terület, Pécs

 

A GTC Magyarország, amely a varsói tőzsdén jegyzett GTC SA tagja, az alapítása óta eltelt 19 évben három jelentős lakó - iroda projektet és hat nagy iroda beruházást hajtott végre Budapesten, összesen mintegy 147.000 m2 bruttó bérbe adható területtel rendelkezik, a főváros legmagasabb irodaépületének is tulajdonosa. A GTC - többek között a kiállításon is bemutatásra kerülő LEED Gold előminősített Pillar irodaházzal - további 100.000 m2-rel bővíti magyarországi portfólióját a közeljövőben.

 

Pillar Irodaház - GTC Magyarország
26/34
Pillar Irodaház - GTC Magyarország

 

A HB Reavis jelenleg is építi városléptékű AGORA Budapest projektjét, amely az üzleti- és a közösségi élet egyik meghatározó központja lesz a fővárosban. Az AGORA épületeit úgy tervezték, hogy azok a legmagasabb szinten szolgálják ki az ott dolgozók és a környéken lakók igényeit, kiemelt figyelmet fordítva a produktivitás növelésére és a jó közérzetre. A fejlesztés első épülete, az Agora Tower 2020-tól ad otthont a Raiffeisen Bank új székházának csaknem 20.000 m2-en.

 

Szervita Square Building - Horizon Development
29/34
Szervita Square Building - Horizon Development

 

A Horizon Development 2020-ban átadásra kerülő LEED Platinum fejlesztése, a Szervita Square Building 15.000 m2-en kínál modern kereskedelmi- és irodatereket, valamint luxus lakóingatlanokat a belváros szívében, egy szecessziós történelmi környezetbe organikusan illeszkedő, magas műszaki tartalmú, prémium épületben. A 8.500 m2 összterületű, 4 szinten elterülő irodatér már 100%-ban bérlőre talált. A cég MIPIM-en bemutatott további projektjei a Hold utca 16. szám alatti XIX. századi műemléki épület autentikus felújításával megvalósuló 9.000 m2 alapterületű luxus hotelfejlesztés, valamint egy marbellai luxus lakópark.

 

Liberty Office - WING
16/34
Liberty Office - WING

 

A WING az ország első számú irodafejlesztője, amelynek folyamatban lévő irodafejlesztései az új evosoft-Siemens székház 22.000 m2-es Duna-parti épülete és a IX. kerületben a nemrégiben átadott Telekom székház mellett épülő Liberty irodaház, amely 40.000 m2 irodaterülettel várja bérlőit. Előkészítés alatt áll a hajdani Angyal Irodaház épületében megvalósuló B&B Hotel, amely a vezető, francia economy szállodalánc első magyarországi egysége lesz. A lakófejlesztések terén pedig a XIII. kerületi Kassák Residence, Budapest első közösségi szolgáltatásokat kínáló lakóparkjának építkezése mellett, elindult a Metropolitan Garden fejlesztése is, amely a Béke tér környékének legmagasabb színvonalú lakóprojektje lesz.

 

Magyar Zene Háza - Liget Budapest Projekt
18/34
Magyar Zene Háza - Liget Budapest Projekt

 

A standon jelen lesz a Stay in Hungary Kft., amely betelepülő nagyvállalatok részére nyújt komplex belsőépítészeti, generál tervezési, project management és érdekképviseleti szolgáltatásokat. A kiállítók között találjuk a világ vezető ingatlan-tanácsadó vállalatát, a CBRE-t is.

A Budapest-stand weboldala látványtervekkel és videókkal. 
A Budapest-standon bemutatásra kerülő fejlesztések látványtervei.

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk