Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. /
Technológia

A szürke száz színe

2014.06.06. 07:00

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Magyarország

Cég, szervezet:
Creaton, Equitone

Vélemények:
1

Letisztult formák, színek és felületek. A környezetbarát szálcement Equitone homlokzatburkolat a modern építészet eszköze.

Az Equitone természetes szálcement összetevőkből létrehozott kompozit anyag, amely őszintén, az anyag egyszerűségével mutatja meg egyediségét. A könnyű és karcsú burkolólapok kimagasló fizikai tulajdonságai 8 mm-es vastagságuk mellett is lehetővé teszik az elegáns, nagy táblás felhasználást. Ez a természetes, környezetkímélő anyag formai letisztultságával és naturalista színvilágával olyan egyedi eleganciát sugall, amely független a divattól, mégis örök értéket képvisel.

Az Equitone családot Magyarországon forgalmazó Creaton Hungary Kft. választékában a szálcement alapanyagú nagytáblás homlokzatburkolatok mellett, a kreatív építészeti megoldásokat kereső szakemberek a Tonality kerámia burkolatok, az Eternit kiselemes palaburkolatai, valamint tetőfedő palamegoldásai közül is válogathatnak.

Felhasználásukkal az elmúlt években számos épület újult meg, de alkalmazásuk egyre kedveltebb új építésű középületek homlokzati megoldásaként is. A beruházók számára meggyőző érv a kerámia- és szálcement homlokzatburkolatok időtálló eleganciája, a minőséget biztosító hosszú élettartama és csekély karbantartási igénye.

EQUITONE – a szürke száz színe
A szálcement alapanyagú Equitone családra jellemző szürke színárnyalatok az anyag természetességét hangsúlyozzák. A letisztult, újrastrukturált felületi megjelenés széles skálával áll az építész kreativitásának szolgálatában. A tervezés szabadságát fokozza a könnyű megmunkálhatóság, így bármilyen forma és méret kialakítható, de az anyag akár belsőépítészeti elemként is értelmezhető.
A színek, a felületek és a nagytáblás méretek tartós értéket teremtve elegáns megjelenést kölcsönöznek az épületnek.

EQUITONE változatai különböző építészeti elvárásokat elégítenek ki.

  • Az EQUITONE Natura a természetes, anyagában színezett rostok finom rajzolatának látványával, matt, enyhén selyemfényű felülettel, 60 színben választható. Az anti-graffiti védelemről az EQUITONE „PRO" átlátszó védőréteg gondoskodik.
  • EQUITONE Tectiva burkolat teljes keresztmetszetében színezett, tapinthatóan és jellegzetesen szálcement struktúrájú, finom metszésű szálakkal rendelkező felületű anyag (9 szín).
  • EQUITONE Pictura jellemzője a finom, ultra matt felület, amelynek élénk színeiről a bevonat gondoskodik. Az anti-graffiti védelem érdekében „PRO" UV védőbevonattal ellátott (15 szín).
  • EQUITONE Textura a tartósan élénk színek választéka. A finoman strukturált narancsbőr felület karcmentes és ellenálló (15 szín).

Az újonnan életre hívott termékcsalád alapválasztékában döntően szürke színek szerepelnek. Ha azonban inkább a természet színei között válogatnánk, a Tonality kerámia homlokzatburkotok között nézünk szét.

Fontos kiemelni, hogy a Creaton homlokzatburkolati termékek magas minőségét nem csak a honlapokról letölthető műszaki teljesítményt igazoló dokumentáció támasztja alá, hanem a melléjük rendelt egyedülálló – számos több évtizede álló referenciaépülettel is bizonyított – garanciális időtartam is. Ez a szálcement esetében 30 évet jelent, valamint 15 évet a felületre vonatkozóan, finomkerámia esetében pedig a garanciális idő 50 év.

45 perc tűz esetén
A homlokzati rendszerek kialakításánál a variációk száma a hőszigetelés- és a légrés szélessége, a hőszigetelés testsűrűsége miatt, szinte végtelen, ezért a szakemberek a tűzterjedési vizsgálatok során a legkedvezőtlenebb esetet vizsgálták. A Creaton választékában elérhető Tonality finomkerámia és az EQUITONE szálcement homlokzatburkolati rendszerek tűzvédelmi megfelelőségi vizsgálatain mindkét termék megfelelt a 45 perces elvárásnak, homlokzati tűzterjedési határértékük pedig Th> 0,75 h, így alkalmazásuknak, magassági, illetve szintszámban megadott korlátja nincs.

Creaton homlokzat

EQUITONE

ETERNIT

 

Vélemények (1)
wittingerzoltan
2014.06.17.
11:22

http://www.kisho.co.jp/page.php/64

Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk