Közélet, hírek

A Szépművészeti Múzeum bővítése

1/1

Karácsony Tamás tervjavaslata

Hirdetés
?>
Karácsony Tamás tervjavaslata
1/1

Karácsony Tamás tervjavaslata

A Szépművészeti Múzeum bővítése
Közélet, hírek

A Szépművészeti Múzeum bővítése

2008.05.15. 12:47

Cikkinfó

Építészek, alkotók:
Kalmár László

Vélemények:
9

novella (vagy mi) — szerző Kalmár László"...Eljön a döntő napja. Teltház. Mindkét csapat briliáns játékot mutat, a Magyarok szenzációs formában vannak. Most lőj, most lőj, góóóól. Olimpiai döntőhöz méltó a küzdelem, fantasztikus a csapatjáték. / Néhányan a nézők közül mégis elégedetlenek. Rosszkedvűek. Hogy hát az Olimpiai Játékok szelleme. Meg effélék."

A Szépművészeti Múzeum bővítése

novella (vagy mi)


A Kínai szervezőbizottság jelenti a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetősége felé: pénzügyi problémák, valamint időhiány miatt a 2008-as Olimpián a vízilabda mérkőzések elmaradnak. Nincs mit tenni.

A Magyar Olimpiai Bizottság rendkívüli ülésén mentő megoldást javasol. Elfogadják, hogy a meccsek elmaradnak, de a döntő nem maradhat el. Ez mindenkinek megfelelő, így a NOB és a Kínai szervezőbizottság hosszas vita után elfogadja a határozatot, közös ülésükön kijelölik a döntő két résztvevőjét: Magyarország játszik Szerbia ellen. Hatalmas sportdiplomáciai siker. Vitathatatlan, a világ két legjobb csapata vívja a döntőt. A legjobb játékvezetőt jelölik ki a mérkőzés vezetésére.

A két csapat folytatja a felkészülést, hatalmas erőbedobással edzenek. Ha a játékot nem előzné meg a fenti kellemetlen epizód, végül úgyis ők játszottak volna egymással. A szakvezetés megdöbbenésére a Magyar csapat fiatal játékosa, Klobszky, aki tavaly hatalmas gólt lőtt a szerbek ellen, értheteten okból összecsomagol és hazautazik.

Eljön a döntő napja. Teltház. Mindkét csapat briliáns játékot mutat, a Magyarok szenzációs formában vannak. Most lőj, most lőj, góóóól. Olimpiai döntőhöz méltó a küzdelem, fantasztikus a csapatjáték.

Néhányan a nézők közül mégis elégedetlenek.
Rosszkedvűek.
Hogy hát az Olimpiai Játékok szelleme. Meg effélék.

MAGYARORSZÁG OLIMPIAI BAJNOK!

Kalmár László

Vélemények (9)
Kühn Péter
2008.05.20.
22:05

Szervusz!

A véleményem:

1 egyáltalán nem jó a leírt helyzet a megtörtént eseményre. Szerintem sokan érteni vélik a "metafórát", de szigorúan véve sok csúsztatást tartalmaz, így csak azt mondhatom: önmagában irodalmilag jó, de tényleg nem erre a helyzetre való

2 nem néhányan elégedetlenek a nézők közül, hanem majdnem mindenki aki játszani akart, vagy egyáltalán kihagyták

3 a cikk cinizmusa megdöbbentő: "olimpiai játékok szelleme, meg effélék". kérlek vond vissza, csak elgépelés lehet.

4 miközben olvasgatom a kamarai meghallgatást: sírok de nagyon. Pl. egyes munkákra, tervpályázatokra elvállalható IDŐ miatt.Esetünkben: 3 hét. Lásd tervályázati törvény és szakmánk kiemeltjei.Szép példamutatás! Gratulálok!

5 miközben olvasgatom a Kamarai Meghallgatást: csodálkozom, de nagyon.Mégpedig azon, hogy eddig leírva azt látom, hogy mindenki azon csodálkozik, hogy a Klobu (Klobusovszki Péter) visszalépett. Nos, szerintem ez volt a normális és ettől kezdve részemről a három pont a Klobué, és a résztvevők felé sajnos erkölcsi vereséget könyvelek el. Klobu, gratulálok!

mikor szűnnek már meg az ilyen ügyek???

Üdvözlettel

Kühn Péter

építész

 

WérGidA
2008.05.21.
08:54

@Kühn Péter: A kamarai jelentés teljes szövege  a WérGidÁn olvasható, Elhallgatott jelentés címmel. Baromira tanulságos, ámbátor vagy negyven oldalnyi szöveg. Érdemes végigrágni, mert egy csomó - jómagamat is megfertőző tévhitről lerántja a leplet, és engedi, hogy egy ilyen döntés mélyébe lássunk.

Üdv, ...A 

ezer kartács
2008.05.18.
13:16

nem vitathatatlan...!

zim
2008.05.17.
13:12

Bagatell...

"... a Szépművészeti Múzeum tervezett bővítéséhez nemhogy pályázat nem kell majd, hanem építési engedélyre sem lesz szükség (a 2010-12-es időszakot követően). Mint saját telken lévő pincebővítés és térszint feletti üvegpavilon-építés feltehetően az irányelvek szerint nem fognak az engedélyezés kategóriájába tartozni." (Eltér István)

------------------------------------------------------------------------------------------------

Természetesen, kéretik a teljes szövegkörnyezetet (annak előzményeivel és valamennyi összefüggésével együtt) tanulmányozni: http://www.es.hu/pd/display.asp?channel=VISSZHANG0819&article=2008-0512-0950-51CCJE

gertan
2008.05.15.
20:24

az sem kutya, ha a bírókat egy szűk baráti körből válogatják.

és mondjuk úgy fújnak, hogy nem mindig az a győztes, aki a legjobb.

ps.: a közbeszerzési törvény, a szerzői jogi törvény és a Kamara etikai szabályzata mintha három különböző korban, három különböző országban született volna....

rokon
2008.05.15.
16:16

A "Jelentés" itt: Jelentés

avagy:

http://www.budapestiepiteszkamara.hu/index.php?c=hir&id=651

joss
2008.05.15.
14:44

a néhányaknak, az elégedetleneknek, a rosszkedvűeknek, a szellemeknek, meg az efféléknek:

ha a meccset a hínárosban játszák vidd magaddal a machetádat!

azaz

minden egyes esetben, amikor a jóérzésű, intelligens építészek egy lépést udvariasan hátralépnek, mert a helyzet nem százas, a helyükre bulldozerként robbannak be a műhímző dilettánsok és akkor jönnek a már jól ismert műhimző, dilettáns házak, csak azért, mert egy kicsit erősebb a gyomruk, mint eddig mindig...

lacika, nézz körbe, mi mindent toltak el az elmúlt ... évben.

egyébként mély víz, csak úszóknak!!!

evickélni tényleg nem muszáj...

nem lesz soha százas helyzet

"Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld,fölötted az ég, benned a létra." Weöres Sándor

(vagy valahogy így :)

bardóczi
2008.05.15.
13:56

most kaptuk a hírt: a döntő mérkőzés utáni gyorstesztből kiderült, hogy mind a magyar válogatott, mind a szerb ellenfél pozitív doppingtesztet produkált azzal a lépésével, hogy nem volt hajlandó a Wada szigorú ellenőrei szeme láttára a kémcsőbe vizelni. Mindkét csapatot diszkvalifikálták. (vagy mi). A nézők zöme a tényt az olimpiai játékoktól való teljes elfordulással reagálta le, a szponzorok pedig átpártoltak a paralimpiai válogatotthoz...

Anarchitect
2008.05.16.
19:47

@bardóczi: Á-túrában pedig tegnapelőtt befejeződtek a kvalifikációs versenyek.  A legfrissebb jelentések szerint a magyarok másik kedvelt olimpiai sportágában, az ARHITEK-túrában (röviden Á-Túra)a napokban befejeződtek az előminősítő versenyek. A 2007 május 14. és 2008 május 14. közötti időszak kvalifikációs versenyein összesen 414-en teljesítették az olimpiai részvételhez szükséges szintidőt. Sajnos idén magyar Á-túrázó nem került fel a nemzetközi toplistára. A legeredményesebb európaiak idén is a svájciak, spanyolok és hollandok voltak, hat versenyzőjük is  bekerült az első tíz közé, a dobogós helyekre is őket tartják esélyesnek Pekingben. Remek időkkel kerültek a lista második felébe a cseh, észt, litván, szlovén és montengrói Á-túrások. Sajnos hazai kedvenceinknek legközelebb csak 2012-ben szurkolhatunk Londonban. A csapat vezetőedzőjétől megtudtuk, hogy a túrázó fiúk jobb eredményre számítottak, de nem csüggednek, optimisták a jövőt illetően. Rövid pihenő után júliustól elkezdik az alapozó edzéseiket Londonra. Mellette persze a Magyar I.o-ban és a BP1-ben is meg kell őrizniük négy éven keresztül a bajnoki címüket.

„A sportág magyar történetében 2007 nem volt a legsikeresebb, ez volt az első év, amikor a magyar bajnoki cím kevés volt az olimpiai kijutáshoz. A válogatott fiúk között egy idegenlégiós sincs, mindannyian hazai klubokban túráznak, ami a közös, jó hangulatú terepedzések megszervezését ugyan megkönnyíti, de sokkal több nemzetközi hegyi Á-túrán kellene résztvenniük a jövőben, mert a külföldiek egyre jobban jönnek fel. Az idei gyengécske teljesítményért egyébként az Á-Túraszövetség is felelős, 50%-al csökkent ugyanis a szakág idei támogatása, míg a Vizipóló Szövetség 30 %-al több pénzből gazdálkodhatott, mint tavaly, ezért van aztán náluk mindig éremeső.”-nyilatkozta az Á-túraválogatott vezetőedzője.

Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

Szenes-ház // Egy hely + Építészfórum

2023.08.30. 14:19
5:54

Az Egy hely csapata ezúttal a Keleti pályaudvar közelségében található, 1906-ban, szecessziós stílusban épült Szenes-házat mutatja be. Az impozáns külsejű ház legcsodálatosabb részletei a gangos belső terében tárulnak fel, melyet színes griffmadár-, pillangó- és különféle virágmotívumok díszítenek.

Az Egy hely csapata ezúttal a Keleti pályaudvar közelségében található, 1906-ban, szecessziós stílusban épült Szenes-házat mutatja be. Az impozáns külsejű ház legcsodálatosabb részletei a gangos belső terében tárulnak fel, melyet színes griffmadár-, pillangó- és különféle virágmotívumok díszítenek.

Nézőpontok/Történet

A Margitsziget fái // Építészfórum + Egy hely

2023.08.20. 18:53
9:32

Néhány héttel ezelőtt a Margitsziget épített történetét mutatta be az Egy hely csapata, most pedig a parkosított zöld sziget nevezetes fáival ismerkedhetnek meg a nézők. A videóban többek között arra is fény derül, hogy hány éves és mi a története a méltán népszerű Margitsziget legidősebb fájának.

Néhány héttel ezelőtt a Margitsziget épített történetét mutatta be az Egy hely csapata, most pedig a parkosított zöld sziget nevezetes fáival ismerkedhetnek meg a nézők. A videóban többek között arra is fény derül, hogy hány éves és mi a története a méltán népszerű Margitsziget legidősebb fájának.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk