Épületek/Középület

A lényeg a minőség - My Green Cup

1/14

My Green Cup - fotó: Glódi Balázs

?>
My Green Cup - fotó: Glódi Balázs
?>
My Green Cup - fotó: Glódi Balázs
?>
My Green Cup - fotó: Glódi Balázs
?>
My Green Cup - fotó: Glódi Balázs
?>
My Green Cup - fotó: Glódi Balázs
?>
My Green Cup - fotó: Glódi Balázs
?>
My Green Cup - fotó: Glódi Balázs
?>
My Green Cup - fotó: Glódi Balázs
?>
My Green Cup - fotó: Glódi Balázs
?>
My Green Cup - fotó: Glódi Balázs
?>
My Green Cup - fotó: Glódi Balázs
?>
My Green Cup - fotó: Glódi Balázs
?>
My Green Cup - fotó: Glódi Balázs
?>
alaprajz
1/14

My Green Cup - fotó: Glódi Balázs

A lényeg a minőség - My Green Cup
Épületek/Középület

A lényeg a minőség - My Green Cup

2016.07.14. 14:07
MÉD

Projektinfó

Szerzők:
Tóth-Horváth Réka

Földrajzi hely:
Budapest

Építészek, alkotók:
Kertész Attila, Simonfalvi Bence

My green cup cafe

URL:
POSITION Collective

Építés éve:
2015

Stáblista

tervezők: Kertész Attila, Simonfalvi Bence

ügyfél: R&R Coffee shop 
grafikai design: Laki Eszter 

MÉD:

My Green Cup néven nyílt új kávézó a Pozsonyi út családias környezetében. A POSITION Collective csapata az alaprajzzal ügyesen trükközve alakította ki a mindenféle fogyasztó számára alkalmas teret. A kávécserje színeit idéző, minőségi anyagokból kialakított belső várja a kávéimádókat. Tóth-Horváth Réka írása. 

A megbízó a My little Melbourne csapatának szakmai támogatásával egy új kávézó belsőépítészetének kialakításával bízta meg a POSITION Collective csapatát. A tervezés során a megrendelő és a tervezők között folyamatos párbeszéd volt. A projekt egyik legnehezebb része az volt, hogyan lehet az alaprajzi kialakítással a legjobbat kihozni a térből. A tervezők ezért az összefüggő belső teret a fogyasztási típusok mentén tagolták; így alakították ki a tér központjában található, egyedileg tervezett take-away szigetet és bár magasságú pultot, az ablakoknál a gyorsabb fogyasztóknak utcára néző üléshelyeket, végül pedig egy kényelmes fotelos lounge sarkot, a kávét lassan élvezőknek.


My Green Cup - fotó: Glódi Balázs
2/14
My Green Cup - fotó: Glódi Balázs



A térszerkezetet, különös tekintettel a felszolgáló térre, a POSITION Collective csapata és a My Green Cup legénysége (a vezetőség és a baristák) közösen tervezték, formálták úgy, hogy a mindennapi munka a lehető legkönnyebben és legjobban mehessen. A konyha elrendezésének alapvető szempontja volt, hogy ne legyen helypazarló, végül azonban mérete kiválóan egyensúlyba került az alaprajzon. A lenti szintre kiszolgáló terek, WC-k és iroda került.



My Green Cup - fotó: Glódi Balázs
4/14
My Green Cup - fotó: Glódi Balázs



Az egész belsőépítészeti koncepció alapja az volt, hogy egy maradandó, tartós és mindenki számára befogadható design fogadja közönségét – mindezt minőségi építési anyagokkal és termékekkel párosítva. A kávézó a Pozsonyi úton kialakult családias mikroklímába is illeszkedik, célja a közösségalkotás, a barátságos atmoszféra kialakítása. Nem próbál extravagáns megoldásokkal kitűnni a gomba módra szaporodó kávézók közül, magát az általa kínált szolgáltatásra bízza. A minőségi bútorok a hely arculati színeihez passzolnak: a kellemes anyagból készült, zöld kárpitok és a főszereplőként megjelenő diófa a kávécserje színeit idézik.


My Green Cup - fotó: Glódi Balázs
13/14
My Green Cup - fotó: Glódi Balázs




Tóth-Horváth Réka

 

 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Épületek/Lakóépület

MÉD 2020 finalista épületek – Családi ház Üllőn

2020.11.16. 16:24
00:01:41

Elérkeztünk a Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk utolsó részéhez. Az Üllőn található családi ház fekete hullámpala borításával hívja fel magára a figyelmet, de más érdekességeket is rejt a Konkrét Stúdió által tervezett épület.

Elérkeztünk a Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk utolsó részéhez. Az Üllőn található családi ház fekete hullámpala borításával hívja fel magára a figyelmet, de más érdekességeket is rejt a Konkrét Stúdió által tervezett épület.

Épületek/Lakóépület

MÉD 2020 finalista épületek – SA43 társasház

2020.11.16. 16:21
00:01:40

A Varga Noémi és Szelecsényi Balázs által tervezett SA43 társasház a hegyvidéki telek különleges adottságaihoz igazodik. A Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk legújabb részében ezt a karakteres megjelenésű épületet járjuk körül.

A Varga Noémi és Szelecsényi Balázs által tervezett SA43 társasház a hegyvidéki telek különleges adottságaihoz igazodik. A Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk legújabb részében ezt a karakteres megjelenésű épületet járjuk körül.

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk