Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. /
Programok

Programok

2018.09.28. 07:38

Eseményinfó

Budapest

Helyszín:
FUGA Budapesti Építészeti Központ

Cég, szervezet:
Habitat for Humanity Magyarország

Esemény kezdete:
2018.10.02. 14:00
Esemény vége:
2018.10.02. 16:00

A Habitat for Humanity Magyarország október 2-án, kedden mutatja be 'Éves jelentés a lakhatási szegénységről 2018' című kiadványát, kapcsolódva a Lakhatási Világnaphoz, aminek kiemelt témája a hazai bérlakásszektor alsó szegmense lesz idén. Az esemény egyúttal a "Hon-vágy - A Te lakásod, én otthonom" című fotókiállítás megnyitója is, ami a hazai bérlakásszektorban élők helyzetéről ad képet megindító emberi pillanatokon, portrékon keresztül.

Magyarországon egyre mélyül a lakhatási válság: napjainkban országosan 2-3 millió ember él lakásszegénységben. A lakásszegénységben élők támogatásából a kormány egyre inkább kivonul és a közpolitikai figyelem elsősorban a tehetősebbek lakhatására irányul.

Az állam kivonulása tetten érhető a magánbérleti piac ellentmondásaiban. Egyre nehezebb magántulajdonú lakáshoz jutni a lakáspiacon, így egyre több szegényebb család kerül és szorul be a magánbérleti piac alsó szegmenseibe (uzsoraalbérletekbe, munkásszállókba) - derül ki többek között a tanulmányból.

A rendezvény programja:

16:00 - Éves jelentés sajtóbemutatója:

• Szegfalvi Zsolt, a Habitat for Humanity Magyarország ügyvezető igazgatója,
  • Pósfai Zsuzsanna (Periféria Közpolitikai és Kutatóközpont) az Éves jelentés szerkesztője,
  • Ámon Kata, az Éves jelentés egyik szerzője közreműködésével

17:00 - Kávészünet

18:00 - Hon-vágy- A Te lakásod, az én otthonom fotópályázat kiállításmegnyitó és díjátadó

18:45 - Állófogadás a Szatyor Bolt konyhájából, szezonális és helyi alapanyagokból készült süteményekkel, illetve kötetlen beszélgetés a kiállítókkal és a jelentés szerzőivel

A rendezvény időpontja: 2018. október 2., 16:00
Helyszíne: FUGA