/ MÉD 2021 Közönségszavazás / Épület, Terv, Épített környezet / MÉD 2021 Közönségszavazás / Épület, Terv, Épített környezet / MÉD 2021 Közönségszavazás / Épület, Terv, Épített környezet / MÉD 2021 Közönségszavazás / Épület, Terv, Épített környezet / MÉD 2021 Közönségszavazás / Épület, Terv, Épített környezet / MÉD 2021 Közönségszavazás / Épület, Terv, Épített környezet
Épületek/Középület

Álomiroda kávérendelő applikációval

1/1

Nincsenek valódi falak.

?>
Nincsenek valódi falak.
1/1

Nincsenek valódi falak.

Álomiroda kávérendelő applikációval
Épületek/Középület

Álomiroda kávérendelő applikációval

2019.03.27. 11:06

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Pozsony

Állítható íróasztal, jógaszoba, babaszoba, könyvtár, masszázságyak, kávérendelő applikáció, intim sarkok, bérelhető elektromos roller és összecsukható bringa, hőmérséklet-, páratartalom- és fényvédelem optimalizálás — ezek a jövő irodájának összetevői. Egyelőre még nem Budapesten, hanem Pozsonyban, a HB Reavis megvalósításában. Tudósítónk a helyszínen próbálta ki mindezt. 

A pozsonyi New Nivy, az újjátervezett Nivy negyedben 2018-ra befejezett három épület, valamint a 24 emeletes Torony alkotják Twin City komplexumot, melynek egyik épületében található a HB Reavis ingatlanfejlesztő cég központja.

A Hb Reavis irodája, köszönhetően a cég által kifejlesztett szoftvernek, mely kétszáz okos szenzorral érzékeli a munkahelyi környezetet és a benne dolgozókat, az okosházak családfáján minden bizonnyal a legintelligensebb leszármazott: szenzorok tömege gondoskodik a hőmérséklet, a páratartalom, a helyiségek fényvédelmének optimalizálásáról, s egy fajta minőségi garanciaként a működést illetően folyamatos visszajelzést várnak és kapnak a cég vezetői az épületben dolgozóktól.

 

A munkahelyi „building app" szolgáltatásainak egyike a kávérendelés, de számtalan innovatív megoldással dolgoznak, az arcfelismerő beléptető rendszeren túl többek közt a napsugárzás erősségére reagáló fényvédelmi technikától a hőmérsékletre érzékeny klímaberendezések alkalmazásáig, így hozva létre azt a munkahelyi élményt, ami eddig ismeretlen volt az alkalmazottak világában.

A teljes körű felelősségvállalás a tárgyi környezetben is megnyilvánul az észszerű gazdaságosság és a közösségi tér ethoszának dualitásában. A saját iroda - saját íróasztal dogmájának elutasítása a berendezések használatában és dizájnjában is innovatív változtatásokat eredményezett a meeting-, konferencia- vagy akár brainstorming helyszíneken.

 

Peter Ceresniktől, a cég igazgatósági tagjától megtudtuk, hogy Európa tíz legnagyobb ingatlanfejlesztése közül öt a HB Reavis vállalkozása, köztük a Nivy Station készülő zöld tetős komplexuma vásárlóközponttal, élelmiszerpiaccal és futópályával.

A tervezőcsapat irodájának ablakaiból kilátás nyílik az általuk megálmodott, folyamatosan épülő negyedre, mely számos szolgáltatásával a rozsdaövezetté vált városrészt Pozsony vérkeringésébe hivatott becsatornázni.

A Twin City épületeiben dolgozók egészségvédelmét a test állapotának egyénre szabott, épületen belüli computeres ellenőrzésén, valamint a számos innovációs helyszín nyújtotta feszültségoldó megoldáson túl a családok ügyének szem előtt tartása is fokozza: a kisgyermekeseknek, afféle beltéri játszótérként babaszoba is rendelkezésükre áll.  

 

A felnőttek „játszóházának" a csúszda a fénypontja, úgy is mint két emelet közötti extrém, alternatív közlekedési eszköz, amelynél sokkal hétköznapibb, de már a házon kívüli közlekedésre szolgál az összecsukható bringa, valamint az elektromos roller, melyeket az irodaház kölcsönöz dolgozóinak városi, közúti használatra.

Jógázni reggelente a külön erre a célra tervezett, zuhanyzóval felszerelt helyiségekben lehet, az egészséges (önkiszolgáló) üzemi étkeztetést az épületben egy erre szakosodott, pozsonyi üzletlánc biztosítja.

Az Y generáció interaktivitása és játékossága, valamint a gazdaságosság jegyében fogant számtalan elgondolás nem csupán a hatékonyságot serkenti, de közösségi élménnyé teszi a munkát.

 

A jövő irodaháza már jelen van a pozsonyiak életében, több száz munkahelyet biztosítva a Twin City komplexum központi épületében dolgozóknak.

A közösségi irodákat használó szabadúszók és a start up események résztvevői az épületben bérlőként megjelenő cégek, elsősorban a Tatra Banka áldásos jelenlétét élvezik, azaz ingyenességüket a bank által üzemeltetett innovációs tér bérlőinek bevételeiből finanszírozza a HB Reavis, mely a Gensler építészeti és Living Core innovációs céget is bevonta a komplexum tervezési fázisába.

Szobát, klasszikust, európai értelemben elképzeltet, mely E. T. Hall Rejtett dimenziók címe könyve óta tudhatóan nem is annyira általánosan elterjedt a Föld bolygón fellelhető kulturális interakciók díszletei közt, vagyis az ablakon és a négy stabil falon kívül zárható ajtóval bíró helyiséget csak a legfelső szinten találunk, ahová a HB Reavis tulajdonosa tárgyal vagy vonul vissza — ha épp nem a folyóson ácsorog valamelyik kollégája társaságában.

 

Az épület összes többi helyisége mobil, igény szerint tologatható rendkívül hatékonyan hangszigetelt falakkal, a résztvevők száma szerint variálható, bárki magasságához állítható asztalokkal, székekkel, hogy semmi se akadályozza az adott helyiségbe szervezett esemény produktivitást eredményező kommunikációját.

A nemzetközi projektek a senior menedzsment terében zajlanak, ahol graffitik dobják fel, ha még lehet fokozni, a hangulatot. Saját, állandó íróasztaluk maguknak az igazgatósági tagoknak sincsen a helykihasználás hatékonyságát növelendő, hiszen a topmenedzserek idejük nagyrészében úgyis úton vannak.

Az akadálymentesített átjáró szelíd lejtője, nyershatású fapadló burkolata természeti tájat idéz a környező közösségi terek zöld falaival a háttérben.


Nincsenek valódi falak.
1/1
Nincsenek valódi falak.

 

Az idelátogató idilli hangulatát már tényleg csak egy valami fokozhatja: a zeneszoba. Akusztikus és elektronikus hangszerek is rendelkezésére állnak a relaxációra vagy a még aktívabb, oldottabb kommunikációs helyzetre vágyóknak. A hangoskodásban ellazulók számára tökéletes rock’n’roll erősítés áll rendelkezésre — a hangerő nem gond, a ház költségvetése tíz százalékát áldozza az akusztikai fejlesztésekre, ami elsősorban hangszigetelést jelent.

A nagy, nyitott közösségi terek, étkezők, „nappalik" mellett kicsi, box-jellegű beugrókba húzódhatnak félre az intimitásra vágyók, afféle hangulatosan megvilágított kis zugokba, melyek időről időre felbukkannak a munkaasztalokban és monitorokban bővelkedő irodahelyiségek felé vezető úton, amely irodák falai éppolyan átláthatóak, mint a HB reavis működésének mutatói.

 

Azoknak, akiknek az egy-két személyes zugok sem alkalmasak az elvonulásra, még mindig akad B-terv: mint a régi várkastélyok falán a titkos ajtók, úgy nyílik itt is egy folyosófal polcrendszerének elforgatásával kiút a négyszemközti kommunikációt szolgáló intim szférába.

Van könyvtár is, ahol végképp teljes a csönd, se mobilozás, se társalgás, se jövés-menés nincs — csak te meg az olvasnivalód.

A valamit valamiért elve a HB Reavis központjában is játszik: cserébe a masszázságyaknak juttatott helyiségért mindenki minimalizálja a saját használati tárgyai tárolására szolgáló „öltöző szekrénye" terét.

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

PALATINUS // Egy hely + Építészfórum

2021.10.13. 10:43
00:06:31

Az 1930-as években Janáky István és Szőke Károly tervei alapján a Margitsziget egyik legnépszerűbb pontja, a Palatinus Strand, vagy becenevén a Pala. A magyar modernizmus színvonalas alkotása 2017-ben újulhatott meg Nagy Csaba és az Archikon közreműködésével. Az Egy hely mai részéből a Pala és a margitszigeti fürdőkultúra történetével ismerkedhetünk meg.

Az 1930-as években Janáky István és Szőke Károly tervei alapján a Margitsziget egyik legnépszerűbb pontja, a Palatinus Strand, vagy becenevén a Pala. A magyar modernizmus színvonalas alkotása 2017-ben újulhatott meg Nagy Csaba és az Archikon közreműködésével. Az Egy hely mai részéből a Pala és a margitszigeti fürdőkultúra történetével ismerkedhetünk meg.

Nézőpontok/Történet

A PÁCINI MÁGOCSY-KASTÉLY // Egy hely + Építészfórum

2021.09.08. 16:03
00:06:34

A pácini várkastély hazánk késő-reneszánsz építészetének fontos alkotása, jellegzetes saroktornyaival, gyilokjárójával és cserépkályháival Észak-Magyarország egyik legszebb műemléke. Az Építészfórum és az Egy hely közös sorozatának mai részében ezt a XVI. századi épületet ismerhetjük meg.

A pácini várkastély hazánk késő-reneszánsz építészetének fontos alkotása, jellegzetes saroktornyaival, gyilokjárójával és cserépkályháival Észak-Magyarország egyik legszebb műemléke. Az Építészfórum és az Egy hely közös sorozatának mai részében ezt a XVI. századi épületet ismerhetjük meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk

Támogasd az Építészfórumot!

Egyszeri/havi támogatás:
Támogatás összege:
Ft
Kérjük, minimum 500 forinttal
támogasd az Építészfórumot.
TÁMOGATÁS BANKI ÁTUTALÁSSAL

Számlatulajdonos neve:
Építészfórum Kft.

Bankszámlaszám:
16200106-11528744

IBAN:
HU79162001061152874400000000

SWIFT:
HBWEHUHB

Euró utalás

Számlatulajdonos neve:
Építészfórum Kft.

IBAN:
BE60 9670 0946 7970

Swift kód:
TRWIBEB1XXX

Partnerek/Támogatók

Támogatóink
MMA
NKA