Épületek/Középület

Álomiroda kávérendelő applikációval

1/1

Nincsenek valódi falak.

?>
Nincsenek valódi falak.
1/1

Nincsenek valódi falak.

Álomiroda kávérendelő applikációval
Épületek/Középület

Álomiroda kávérendelő applikációval

2019.03.27. 11:06

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Pozsony

Állítható íróasztal, jógaszoba, babaszoba, könyvtár, masszázságyak, kávérendelő applikáció, intim sarkok, bérelhető elektromos roller és összecsukható bringa, hőmérséklet-, páratartalom- és fényvédelem optimalizálás — ezek a jövő irodájának összetevői. Egyelőre még nem Budapesten, hanem Pozsonyban, a HB Reavis megvalósításában. Tudósítónk a helyszínen próbálta ki mindezt. 

A pozsonyi New Nivy, az újjátervezett Nivy negyedben 2018-ra befejezett három épület, valamint a 24 emeletes Torony alkotják Twin City komplexumot, melynek egyik épületében található a HB Reavis ingatlanfejlesztő cég központja.

A Hb Reavis irodája, köszönhetően a cég által kifejlesztett szoftvernek, mely kétszáz okos szenzorral érzékeli a munkahelyi környezetet és a benne dolgozókat, az okosházak családfáján minden bizonnyal a legintelligensebb leszármazott: szenzorok tömege gondoskodik a hőmérséklet, a páratartalom, a helyiségek fényvédelmének optimalizálásáról, s egy fajta minőségi garanciaként a működést illetően folyamatos visszajelzést várnak és kapnak a cég vezetői az épületben dolgozóktól.

 

A munkahelyi „building app" szolgáltatásainak egyike a kávérendelés, de számtalan innovatív megoldással dolgoznak, az arcfelismerő beléptető rendszeren túl többek közt a napsugárzás erősségére reagáló fényvédelmi technikától a hőmérsékletre érzékeny klímaberendezések alkalmazásáig, így hozva létre azt a munkahelyi élményt, ami eddig ismeretlen volt az alkalmazottak világában.

A teljes körű felelősségvállalás a tárgyi környezetben is megnyilvánul az észszerű gazdaságosság és a közösségi tér ethoszának dualitásában. A saját iroda - saját íróasztal dogmájának elutasítása a berendezések használatában és dizájnjában is innovatív változtatásokat eredményezett a meeting-, konferencia- vagy akár brainstorming helyszíneken.

 

Peter Ceresniktől, a cég igazgatósági tagjától megtudtuk, hogy Európa tíz legnagyobb ingatlanfejlesztése közül öt a HB Reavis vállalkozása, köztük a Nivy Station készülő zöld tetős komplexuma vásárlóközponttal, élelmiszerpiaccal és futópályával.

A tervezőcsapat irodájának ablakaiból kilátás nyílik az általuk megálmodott, folyamatosan épülő negyedre, mely számos szolgáltatásával a rozsdaövezetté vált városrészt Pozsony vérkeringésébe hivatott becsatornázni.

A Twin City épületeiben dolgozók egészségvédelmét a test állapotának egyénre szabott, épületen belüli computeres ellenőrzésén, valamint a számos innovációs helyszín nyújtotta feszültségoldó megoldáson túl a családok ügyének szem előtt tartása is fokozza: a kisgyermekeseknek, afféle beltéri játszótérként babaszoba is rendelkezésükre áll.  

 

A felnőttek „játszóházának" a csúszda a fénypontja, úgy is mint két emelet közötti extrém, alternatív közlekedési eszköz, amelynél sokkal hétköznapibb, de már a házon kívüli közlekedésre szolgál az összecsukható bringa, valamint az elektromos roller, melyeket az irodaház kölcsönöz dolgozóinak városi, közúti használatra.

Jógázni reggelente a külön erre a célra tervezett, zuhanyzóval felszerelt helyiségekben lehet, az egészséges (önkiszolgáló) üzemi étkeztetést az épületben egy erre szakosodott, pozsonyi üzletlánc biztosítja.

Az Y generáció interaktivitása és játékossága, valamint a gazdaságosság jegyében fogant számtalan elgondolás nem csupán a hatékonyságot serkenti, de közösségi élménnyé teszi a munkát.

 

A jövő irodaháza már jelen van a pozsonyiak életében, több száz munkahelyet biztosítva a Twin City komplexum központi épületében dolgozóknak.

A közösségi irodákat használó szabadúszók és a start up események résztvevői az épületben bérlőként megjelenő cégek, elsősorban a Tatra Banka áldásos jelenlétét élvezik, azaz ingyenességüket a bank által üzemeltetett innovációs tér bérlőinek bevételeiből finanszírozza a HB Reavis, mely a Gensler építészeti és Living Core innovációs céget is bevonta a komplexum tervezési fázisába.

Szobát, klasszikust, európai értelemben elképzeltet, mely E. T. Hall Rejtett dimenziók címe könyve óta tudhatóan nem is annyira általánosan elterjedt a Föld bolygón fellelhető kulturális interakciók díszletei közt, vagyis az ablakon és a négy stabil falon kívül zárható ajtóval bíró helyiséget csak a legfelső szinten találunk, ahová a HB Reavis tulajdonosa tárgyal vagy vonul vissza — ha épp nem a folyóson ácsorog valamelyik kollégája társaságában.

 

Az épület összes többi helyisége mobil, igény szerint tologatható rendkívül hatékonyan hangszigetelt falakkal, a résztvevők száma szerint variálható, bárki magasságához állítható asztalokkal, székekkel, hogy semmi se akadályozza az adott helyiségbe szervezett esemény produktivitást eredményező kommunikációját.

A nemzetközi projektek a senior menedzsment terében zajlanak, ahol graffitik dobják fel, ha még lehet fokozni, a hangulatot. Saját, állandó íróasztaluk maguknak az igazgatósági tagoknak sincsen a helykihasználás hatékonyságát növelendő, hiszen a topmenedzserek idejük nagyrészében úgyis úton vannak.

Az akadálymentesített átjáró szelíd lejtője, nyershatású fapadló burkolata természeti tájat idéz a környező közösségi terek zöld falaival a háttérben.


Nincsenek valódi falak.
1/1
Nincsenek valódi falak.

 

Az idelátogató idilli hangulatát már tényleg csak egy valami fokozhatja: a zeneszoba. Akusztikus és elektronikus hangszerek is rendelkezésére állnak a relaxációra vagy a még aktívabb, oldottabb kommunikációs helyzetre vágyóknak. A hangoskodásban ellazulók számára tökéletes rock’n’roll erősítés áll rendelkezésre — a hangerő nem gond, a ház költségvetése tíz százalékát áldozza az akusztikai fejlesztésekre, ami elsősorban hangszigetelést jelent.

A nagy, nyitott közösségi terek, étkezők, „nappalik" mellett kicsi, box-jellegű beugrókba húzódhatnak félre az intimitásra vágyók, afféle hangulatosan megvilágított kis zugokba, melyek időről időre felbukkannak a munkaasztalokban és monitorokban bővelkedő irodahelyiségek felé vezető úton, amely irodák falai éppolyan átláthatóak, mint a HB reavis működésének mutatói.

 

Azoknak, akiknek az egy-két személyes zugok sem alkalmasak az elvonulásra, még mindig akad B-terv: mint a régi várkastélyok falán a titkos ajtók, úgy nyílik itt is egy folyosófal polcrendszerének elforgatásával kiút a négyszemközti kommunikációt szolgáló intim szférába.

Van könyvtár is, ahol végképp teljes a csönd, se mobilozás, se társalgás, se jövés-menés nincs — csak te meg az olvasnivalód.

A valamit valamiért elve a HB Reavis központjában is játszik: cserébe a masszázságyaknak juttatott helyiségért mindenki minimalizálja a saját használati tárgyai tárolására szolgáló „öltöző szekrénye" terét.

 

Bárdos Deák Ágnes

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk

Támogasd az Építészfórumot!

Egyszeri/havi támogatás:
Támogatás összege:
Ft
Kérjük, minimum 500 forinttal
támogasd az Építészfórumot.
TÁMOGATÁS BANKI ÁTUTALÁSSAL

Számlatulajdonos neve:
Építészfórum Kft.

Bankszámlaszám:
16200106-11528744

IBAN:
HU79162001061152874400000000

SWIFT:
HBWEHUHB

Euró utalás

Számlatulajdonos neve:
Építészfórum Kft.

IBAN:
BE60 9670 0946 7970

Swift kód:
TRWIBEB1XXX

Partnerek/Támogatók

Támogatóink
MMA
NKA