Építészfesztivál 2023 Jegyek: tixa.hu/epiteszfesztival_2023 Építészfesztivál 2023 Jegyek: tixa.hu/epiteszfesztival_2023 Építészfesztivál 2023 Jegyek: tixa.hu/epiteszfesztival_2023 Építészfesztivál 2023 Jegyek: tixa.hu/epiteszfesztival_2023 Építészfesztivál 2023 Jegyek: tixa.hu/epiteszfesztival_2023 Építészfesztivál 2023 Jegyek: tixa.hu/epiteszfesztival_2023
Közélet, hírek

Itt vannak az Év Irodája 2017 verseny győztesei!

1/6

Cordia Park Residence II. - építész: Gábor & Svejkovszky Építésziroda

?>
Cordia Park Residence II. - építész: Gábor & Svejkovszky Építésziroda
?>
Graphisoft Park Fogadóépülete - építész: Kun Tamás, Sugár Péter, Ilyés-Fekete Zsuzsa (RADIUS B+S)
?>
AGORA Budapest - építész: Finta és Társai Építész Stúdió Kft., MAKE Architects
?>
ACG Reklámügynökség - építész: Vesztergom Ádám, Farkas Anett
?>
BETSSON BUDAPEST OFFICES
?>
Grundfos Shared Services
1/6

Cordia Park Residence II. - építész: Gábor & Svejkovszky Építésziroda

Itt vannak az Év Irodája 2017 verseny győztesei!
Közélet, hírek

Itt vannak az Év Irodája 2017 verseny győztesei!

2018.02.09. 15:26

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Magyarország

Befejeződött az iroda.hu által nyolcadik alkalommal szervezett Az Év Irodája Verseny, amelyre idén 18 kategóriában 172 nevezés érkezett. A díjnyertes irodák kialakítása során több esetben is újraértelmezték a teret például egy villamosremíznek vagy éppen egy korábban gőzmalomnak helyet adó létesítményben. 

Teljesen más világ

Kalmár Zoltán, a verseny alapítója és az iroda.hu vezetője a mostani versenyről elmondta: “Nyolc évvel ezelőtt Az Év Irodája Verseny még csak egy belsőépítészeti megmérettetés volt, ma pedig már a munkáltatói márkaépítés egyik legfőbb eszközeként tekintenek rá a vállalatok." A munkáltatói márkaépítés, ezen keresztül pedig a munkavállalók igényeire szabott irodatér kulcsfontosságú a cégek számára, mert a dolgozók megtartásában és megszerzésében kiemelt szerepe van, ez pedig a mostani munkaerő-piaci helyzetben, amikor sok vállalat küzd erőforráshiánnyal, kiemelten lényeges szempont. Kalmár Zoltán szerint a verseny egyértelmű választ adott arra is, hogy a korszerű irodákban az emberközpontúság, a kényelem, a technológia kerül a fókuszba. A legjobb irodák tükrözik a céges kultúrát is, így ezekben nem jelent kihívást, ha valaki a gyermekével vagy házi kedvencével szeretne munkába menni. A modern irodák ezekre az esetekre is fel vannak készítve, ezért a kollégák a munkahelyükön is otthonosan érezhetik magukat, emiatt pedig hatékonyabban tudnak dolgozni is.

 

Bemutatkozik a jövő

Az iroda.hu vezetője az irodapiaci trendekről szólva kitért arra is, hogy a korábbi években a fejlesztések nagyon Budapest központúak voltak, de már a vidéki nagyvárosokban is megjelentek azok az irodák, amik itthon és külföldön is egyaránt jó példaként szolgálhatnak. Ezt mutatja az is, hogy a versenyre érkezett több mint 170 pályázó körében és a döntősök között is jóval több vidéki városban lévő iroda volt, mint az elmúlt években bármikor.

A korábbi forgatókönyvnek megfelelően a most lezárult Az Év Irodája Versenyen is három részből állt az értékelés: minden kategóriában a közönségszavazást és az üzleti zsűri szavazását követően, a szakmai zsűri egy előre meghatározott és objektív szempontrendszer alapján értékelte a benyújtott pályázatokat.

 

Az Év Irodája: ACG Reklámügynökség

építész: Vesztergom Ádám
belsőépítész: Farkas Anett

Az ACG új irodájában nem találkozunk a visszatérő Y-generációs "klisékkel", helyette viszont magával ragad bennünket a minden érzékszervünkre ható erős koncepció, a hatalmas belmagasság és a rácsos kereszttartók irodát behálozó formavilága. Az ügynökség mindennapi működésének alapja az új, előremutató, értékteremtő folyamatok megalkotása, a fiatal tehetségek és a kortárs alkotók felkarolása - irodájukkal is erre reflektálnak.


ACG Reklámügynökség - építész: Vesztergom Ádám, Farkas Anett
4/6
ACG Reklámügynökség - építész: Vesztergom Ádám, Farkas Anett

 

Döntős munkák:

 • Sonrisa Iroda, Szeged (MádiLáncos Studio Kft.)
 • Cofidis (Kiss Réka)
 • Nexon új irodaház (Fernezelyi Gergely DLA, Reisz Ádám, Varga-Koritár Krisztián - FBIS Építész Iroda Kft.)

 

Az Év Irodája Kisvállalat kategória: BETSSON BUDAPEST OFFICES

építész: Pyxis Nautica Design & Build, Stephanie Bason
belsőépítész: Pyxis Nautica Design & Build, Stephanie Bason

A teljes rekonstrukción átesett, több mint 130 éves malom épületben kapott helyet a BETSSON BUDAPEST OFFICES. A négy méteres belmagasság, az eredeti tömör téglafalak, az utcafront adtak ihletet az egyedi tervezésű loft irodák kialakítására. A koncepció szakít a hagyományos irodaházakban megtalálható kínálattal: itt az iroda az utcafronton helyezkedik el, az utcai forgalom és az irodai munka egy szinten történik, nem választja el több emelet és számos recepció az irodát és a városi nyüzsgést. 


BETSSON BUDAPEST OFFICES
5/6
BETSSON BUDAPEST OFFICES

 

Döntős munkák:

 • Mastercard (Noll 77 DVM Group)
 • Balasys IT Office (LEVEL UP Office Design)
 • Prime Rate Irodaház (Tompa Zoltán, Csizmadi Péter, Petőcz-Tóth Anikó, Weiszhaupt Viktória - Reload Építészstúdió)


Az Év Irodája Nagyvállalat kategória: Grundfos Shared Services

Az iroda a kezdetektől klasszikus adminisztratív munkavégzés számára biztosít ideális környezetet, minimálisan szeparáltsággal, figyelembe véve a különböző területek speciális igényeit. A kialakításnál központi szerepet játszott a dán vállalati kultúra szem előtt tartása és egyidejű ötvözése a modern kor legújabb trendjeivel. A folyamatos változás következtében szükségesség vált az iroda átalakítása, ahol az alapértékek mellett az emberközpontúság és a funkcionalitás került még előtérbe. Az tervezés során fontos volt, hogy a generációs különbségekből adódó igények összhangban legyenek a meglévő értékrenddel törekedve arra, hogy minden korosztály számára inspiráló és motiváló környezetet biztosítson.


Grundfos Shared Services
6/6
Grundfos Shared Services

 

Döntős munkák:

 • Givaudan
 • EATON Business Service Center (Dominique Perrault, Ekler Dezső)
 • BP BSC Szeged (Viador Átrium Stúdió Kft.)


Az Év Design Irodája: 235 Film

építész: Hadnagy Tímea (Chez Elles), Blik Dániel (235), Juhász Péter (235)

A 235 Film gyártócég irodájában tereket a filmgyártás három szakasza alapján a munkafolyamatoknak megfelelő térelválasztással különítették el, azonban arra is törekedtek, hogy a lehető legjobban megtartsák a hely különleges adottságát: az összefüggő tágas tereket. Így születtek meg a ‘loft’ alapokon nyugvó, mégis személyes tárgyakkal teli, otthonos terek. Az iroda több különböző komfortfokozatú tere közül a dolgozók mindig a számukra legideálisabbat választhatják, attól is függően, hogy a gyártás épp mely szakaszában dolgoznak.

 

Döntős munkák:

 • GRUND Kommunikációs és Kreatív Ügynökség (The Alchemists)
 • Dealogic Playground (Mashroom Design Kft., Szegő Gábor, Hitka András, Gáti Anna, Szabó Andrea)
 • Skanska Magyarország (LAB5 architects)

 

Az Év Közösségi Tere: Agora Park és Showroom

építész: MádiLáncos Studió

Az Árpád híd pesti hídfőjénél pár hónappal ezelőtt még csak egy hatalmas építési terület árválkodott, most viszont egy új zöld parkot is átadtak egy egyedülálló konténerkilátóval együtt. A fejlesztő HB Reavis ugyanis ilyen módon szépítette meg a környezetet a nagyszabású Agora Budapest projekt építési munkálatainak első szakaszában. A területen létrehoztak egy Magyarországon egyedülálló, 3 szintes, 230 négyzetméteres konténerirodát is, hogy az ügyfelek testközelből, high-tech eszközök segítségével követhessék nyomon, hogyan épül leendő irodájuk. 

 

Döntős munkák:

 • Eiffel Tér (fejlesztő: ConvergenCE)
 • Szegedi Dóm Látogatóközpont és Katedrális Étterem
 • Az MVM GROUP székházának földszinti közösségi terei (Art Front Hungary Kft., Bakó Attila, Göbölyös Kristóf)


Az Év Közösségi Tere Különdíj: Magvető Café

A Magvető Café a Magvető Kiadó irodalmi kávézója. Egy olyan integrált kávézó, könyvesbolt és rendezvényhelyszín, ahol megvásárolható minden magvetős könyv, de kötetbemutatók, kisebb színházi előadások, illetve rendhagyó irodalomórák is várják az érdeklődőket. Neonomádoknak ideális helyszín dolgozni, tárgyalások, rendezvények, sajtóesemények lebonyolítására alkalmas tér.

 

Döntős munkák:

 • Közösségi Bank és Farmbistro (Nikoletti Petra, Térkultúra)
 • Major - korty és falat (Gerzsenyi András, Gerzsenyi Judit, Dr. Dobos Botond DLA)
 • Officelab 113

 

Az Év Új Ingatlanfejlesztése: Graphisoft Park Fogadóépület

építész: Kun Tamás, Sugár Péter, Ilyés-Fekete Zsuzsa (RADIUS B+S)

Az ingatlanfejlesztés célja a Graphisoft Park hangsúlyos, arculatot adó új épületének megvalósítása volt. Ez az új irodaház fogadja a Parkba érkezőket, találkozási pont, kapocs a város és a Park között. A Graphisoft Park új Fogadóépülete kiemelt helyzete miatt szimbolikus szerepet kap. Pozíciója predesztinálja, hogy jelszerű épület legyen, valóban a park Kapujává váljon. A városszerkezeti tengelyek kereszteződése miatt a terület vizuális referencia pontjában áll. Így a park bejárata melletti zöldterület az épület előterévé válik. 


Graphisoft Park Fogadóépülete - építész: Kun Tamás, Sugár Péter, Ilyés-Fekete Zsuzsa (RADIUS B+S)
2/6
Graphisoft Park Fogadóépülete - építész: Kun Tamás, Sugár Péter, Ilyés-Fekete Zsuzsa (RADIUS B+S)

 

Döntős munkák:

 • Váci Greens D (Vikár és Lukács Építészstúdió)
 • BP BSC Szeged (Viador Átrium Stúdió Kft.)
 • Skylight City (Aspectus Architect, LAB5 architects)


Az Év Új Ingatlanfejlesztése Különdíj: Cordia Park Residence II.

építész: Gábor & Svejkovszky Építésziroda

A Park Residence amellett, hogy egyedi építészeti megoldásokat alkalmaz, nevéhez hűen lényegében egy hangulatos, zöld liget a belváros szívében. A nagyméretű, különleges kialakítású, parkosított belső kert, a színes padok, a növénykazetták és a bejáratnál elhelyezett, élő növényekből telepített zöldfal meghitt kertvárosi hangulatot idéznek. A hatályos előírásoknál lényegesen jobb energiahatékonysági mutatókkal rendelkező épület minden lakásához saját erkély tartozik, a legfelső emeleten exkluzív kialakítású otthonok kaptak helyet. Az okosotthon-megoldásokkal felszerelt lakásokban okostelefonról, tabletről vagy laptopról akár távolról is irányítható, módosítható és felügyelhető a szobák hőmérséklete, a világítás, a háztartási berendezések, a nyílászárók és az ajtók. 


Cordia Park Residence II. - építész: Gábor & Svejkovszky Építésziroda
1/6
Cordia Park Residence II. - építész: Gábor & Svejkovszky Építésziroda

 

Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje: AGORA Budapest

építész: Finta és Társai Építész Stúdió Kft., MAKE Architects

A Róbert Károly körút és a Váci úti irodafolyosó forgalmas kereszteződésében épülő Agora Budapest a város egyik legizgalmasabb épületegyüttese lesz, egy olyan multifunkciós, modern városközpont, amely nemcsak egyedülálló, kortárs építészeti megoldásokkal, hanem 15 teniszpályányi zöldfelülettel és közösségi terekkel is szépíti majd a fővárost. Az első két épület várhatóan 2019-ben készül el, míg a teljes projekt befejezését 2023-ra tervezzük: a közel 136 000 m2 bérbeadható területű épületegyüttesben közel 12 000 ember dolgozhat majd. 


AGORA Budapest - építész: Finta és Társai Építész Stúdió Kft., MAKE Architects
3/6
AGORA Budapest - építész: Finta és Társai Építész Stúdió Kft., MAKE Architects

 

Döntős munkák:

 • Szervita Square Building (DVM DESIGN Kft.)
 • BudaPart (lakóházak: Vikár & Lukács Építész Stúdió, irodaház: Szász Építész Stúdió)
 • Etele Plaza - Futureal (Mérték Építészeti Stúdió)

 

Az Év Tervezett Lakó Projektje: Emerald Residence

építész: Óbuda Építész Stúdió

Az Emerald Residence Budapest szívében, az V. kerületi Petőfi Sándor utcában épülő lakóház és boutique hotel. A megújuló Szervita téren, a Szent Anna-templom közvetlen szomszédságában elhelyezkedő épület nemcsak egyedülálló lokációt biztosít, hanem építészetileg, anyaghasználatában és szolgáltatásait tekintve is a magyar piacon eddig nem létező kategóriát teremt, a „Landmark" lakásfejlesztések kategóriáját. 

 

Döntős munkák:

 • Green Court Residences (Bánáti+Hartvig Építész Iroda Kft., Demeter Nóra DLA / Demeter Design Studió)
 • Forest Hill Lakópark
 • Corvin Atrium by Cordia (Hajnal Építész Iroda Kft.)


Az Év Belsőépítész Cége: MádiLáncos Studio

Mádi Krisztina 1997-ben alapította az irodát kiemelten azzal a céllal, hogy irodák belsőépítészeti tervezésére specializálódjon. A tervezésnek ez a szűk szegmense nagyon izgalmas kihívásokat és a folyamatos fejlődés lehetőségét kínálta akkor és most is. A MádiLáncos Studio holisztikus megközelítése túlmutat a szigorúan vett tervezői szerepkörön, tevékenységük magában foglalja az építészeti és belsőépítészeti projektek teljes folyamatát a tervezés előkészítéstől a kulcsrakész átadásig. 

 

Döntős cégek:

 • Mashroom Design Kft. 
 • ARCH-STUDIO
 • Kiss Réka Interior Design

 

Az Év Tanácsadó Cége: CBRE Magyarország

Döntős cégek:

 • Cushman & Wakefield Nemzetközi Ingatlan Tanácsadó Kft.
 • Stay in Hungary Kft.
 • Colliers International

 

Az Év Facility Management Cége: Kraft FM

Döntős cégek:

 • STRABAG Property and Facility Services Zrt.
 • Dome Facility Services Group
 • Graphisoft Park Services Kft.


Az Év Property Management Cége: Eston International

Döntős cégek:

 • Cushman & Wakefield Kft.
 • CBRE Magyarország
 • STRABAG Property and Facility Services Zrt.

 

Az Év Asset Management Cége: IMMOFINANZ Services Hungary

Döntős cégek:

 • ConvergenCE
 • CA Immo Hungary Kft.
 • TriGranit


Az Év Ingatlanpiaci Személyisége: Kovács Attila, Horizon Development

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

GANZ-MÁVAG KOLÓNIA// Egy hely + Építészfórum

2023.05.23. 15:51
9

24 lépcsőház, 645 munkás lakás és "egy különösen erős hangulat". Az Egy hely csapata ezúttal a józsefvárosi Tisztviselőtelep szélére látogatott el, a 115 éves Ganz kolónia épületeihez.

24 lépcsőház, 645 munkás lakás és "egy különösen erős hangulat". Az Egy hely csapata ezúttal a józsefvárosi Tisztviselőtelep szélére látogatott el, a 115 éves Ganz kolónia épületeihez.

Nézőpontok/Történet

TORNALJA // Rejtett Kincsek

2023.05.04. 17:21
9

A felvidéki magyar emlékekkel foglalkozó izgalmas sorozat ezúttal a Gömör síkvidéki részén elterülő település református templomát mutatja be. Bár az épület klasszicista tornyával tűnik ki először, hamar megmutatkoznak középkori múltjára utaló karakterei is, de a reformáció és ellenreformáció történelmi eseményeit átélt belsőtér is feltárja évszázadokig visszanyúló múltját. A Rejtett Kincsek következő részének helyszíne: Tornalja.

A felvidéki magyar emlékekkel foglalkozó izgalmas sorozat ezúttal a Gömör síkvidéki részén elterülő település református templomát mutatja be. Bár az épület klasszicista tornyával tűnik ki először, hamar megmutatkoznak középkori múltjára utaló karakterei is, de a reformáció és ellenreformáció történelmi eseményeit átélt belsőtér is feltárja évszázadokig visszanyúló múltját. A Rejtett Kincsek következő részének helyszíne: Tornalja.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk