Építészfesztivál 2023 Jegyek: tixa.hu/epiteszfesztival_2023 Építészfesztivál 2023 Jegyek: tixa.hu/epiteszfesztival_2023 Építészfesztivál 2023 Jegyek: tixa.hu/epiteszfesztival_2023 Építészfesztivál 2023 Jegyek: tixa.hu/epiteszfesztival_2023 Építészfesztivál 2023 Jegyek: tixa.hu/epiteszfesztival_2023 Építészfesztivál 2023 Jegyek: tixa.hu/epiteszfesztival_2023
Technológia

Új légtechnika szaküzlet nyílt Biatorbágyon

1/4

Dr. Tarnai Richárd

?>
Dr. Tarnai Richárd
?>
Lindab gyárlátogatás
?>
Légtechnikai szaküzlet bemutatása
?>
Mikó András
1/4

Dr. Tarnai Richárd

Új légtechnika szaküzlet nyílt Biatorbágyon
Technológia

Új légtechnika szaküzlet nyílt Biatorbágyon

2014.10.06. 08:27

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Biatorbágy, Magyarország

Cég, szervezet:
Lindab

A Lindab Kft. Szakmai Nyílt Napja keretében, új légtechnika szaküzlet megnyitásával egybekötött gyárlátogatásra is sor került. A biatorbágyi telephelyen, ahol eddig a légtechnikai termékek gyártása, a raktár, a logisztika és az iroda kapott helyet, a cég, piaci terjeszkedési törekvéseit támogatva, megnyitotta légtechnika szaküzletét, amely várhatóan merőben új ügyfélkör igényeire is fókuszál kínálatával.

Rickard Lindqvist, az orosz, a kelet-európai és a török régióért felelős Lindab AB Regionális igazgatója köszöntötte a résztvevőket és az új beruházás kapcsán kiemelte, hogy a cég magyarországi ventiláció üzletága a régió egyik legsikeresebb területe, amelynek szakembereire nem csak országos, de regionális szinten is fokozottan számítanak.

A jövő leggyorsabban fejlődő piacát megcélozva, a közel 10 millió forintos beruházással a Lindab Kft. október 1-jével megnyitotta légtechnika szaküzletét. „Kisebb épületek szellőzőrendszereire több figyelmet kívánunk fordítani a jövőben. A kétlépcsős stratégiaváltás eredményeként, az új légtechnika szaküzlet létesítése a cég részéről egy új vevőkör felé történő nyitás első lépése is, akiket eddig méretüknél és hitelképességüknél fogva nem szolgáltunk ki. Ezen új partnerek közé tartozhatnak középületek, iskolák, tornatermek, üzlet- és vendéglátóhelységek kivitelezésével foglalkozó kisebb cégek, de akár magánszemélyek is, családi házak esetén" – mondta Mikó András, a Lindab Kft. üzletágvezetője.

Mikó András
4/4
Mikó András

Az európai országok tapasztalatai szerint a kiskereskedelmi szaküzlet egy megfelelő csatorna a kisebb vevők, illetve a lakosság elérésére, ahol a rendszer megépítéséhez szükséges minden alkotóelem egyszerre beszerezhető. „Szaküzletünkben elsősorban kisebb épületek-, üzlethelyiségek-, lakások- és családi házak szellőztetésével kapcsolatos megoldásaink és termékeink vásárolhatók meg, továbbá a légtechnikai szereléshez szükséges kiegészítők, eszközök, szerszámok, védőfelszerelések is elérhetők. A nyitvatartási idő alatt mérnök kollégáink tervezési és kivitelezési szaktanácsadással állnak minden érdeklődő szakember, építkező rendelkezésére" – tette hozzá az üzletágvezető.

Takács János, a Svéd Kereskedelmi Kamara elnöke hangsúlyozta, hogy az általa képviselt teljes üzleti közösség nevében büszke a Lindabra. A Kamara 100 svéd érdekeltségű céget tudhat tagjai közt, amelyek az elmúlt 10 év során 1,5 milliárd dollárnyi beruházással járultak hozzá hazánk gazdasági fejlődéséhez és jelenleg 14.000 főt foglalkoztatnak. A továbbiakban a befektetők számára előnyös üzleti környezet kialakításának fontosságára hívta fel a figyelmet az egész ország vonatkozásában.

Tarján István, Biatorbágy város polgármestere elmondta, hogy Lindab, mint a város 10 legsikeresebb cégének egyike, kiemelt szerepet kap Biatorbágy életében, nem csak üzleti súlyánál fogva, de alkalmazottainak egyharmada is a helyi lakosok közül kerül ki. Továbbá biztosította a céget, hogy helyi önkormányzati beruházások során is keresni fogja a lehetőségeket a velük való együttműködésre a városvezetés.

Dr. Tarnai Richárd
1/4
Dr. Tarnai Richárd

„Az elmúlt évben, Pest Megyében a foglalkoztatottak száma 6%-kal növekedett" – emelte ki beszédében Dr. Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja. Ez nagymértékben az innovatív befektetéseknek köszönhető; a korábbi hónapokban, Pest megyében átadott kínai, magyar és amerikai beruházásokat most a svéd érdekeltségű Lindab cég követte, az új légtechnika szaküzlet megnyitásával. A beruházások kapcsán a kormánymegbízott úr utalt az egyszerűsített engedélyeztetési rendszerre, a bürokráciát csökkentő, akár 100 nap leforgása alatt megvalósuló hatékony ügyintézésre (Németországban 200-220 nap). Országos szinten elmondta, hogy az elmúlt évben 10,2%-ról 7,8%-ra csökkent Magyarország munkanélküliségi rátája, amely egyúttal a legnagyobb mértékű csökkenést is jelenti a 28 EU tagállam között.

A jelenlegi szaküzlet megnyitása egy „pilot project", melynek sikere esetén, az elkövetkezendő 3-5 évben, országos szinten további négy hasonló bolt megnyitását is tervezi a cég, ami egyben 12-15 új munkahelyet is eredményez.

A légtechnikai rendszerek jelentősége

A jövőben életbe lépő direktívák környezetvédelmi és népegészségügyi jelentőséggel rendelkeznek. Életünk idejének jelentős részét (a városi emberek akár 70% is) zárt térben, valamilyen épületben töltjük. A modern épületekkel szemben támasztott energetikai követelményeknek megfelelően az épületeket „hermetikusan" lezárjuk, így az élethez szükséges friss levegőt csak az ablakok kinyitásával vagy megfelelő szellőzőrendszerek beépítésével nyerhetünk. Szellőztetés nélkül jelentősen romlik a beltéri levegő minősége, melynek hatására gombák, kórokozók, széndioxid és szennyező anyagok szaporodnak el a zárt terekben. Ez, az életminőség romlásával egészségügyi problémákhoz vezethet, amellett, hogy rontja az épületek állagát is. A nyitott ablakokon keresztül egyrészt szennyezőanyagok (por, zaj, füstgázok, stb.) jutnak be az épületbe, másrészt elpazaroljuk a fűtésre vagy hűtésre fordított energiát, a nulla energiafelhasználás pedig ilyen módon nem kivitelezhető.

Légtechnikai szaküzlet bemutatása
3/4
Légtechnikai szaküzlet bemutatása

Épületek energiatakarékossága a megfelelő szigetelesésen, a hatékony nyílászárokon valamit az energiatakarékos épületgépészeti és épületvillamossági rendszereken alapszik. Ha energiatakarékosan akarjuk a zárt élettereinkben a tiszta, friss levegőt biztosítani, akkor hővisszanyerővel ellátott gépi szellőzésre van szükségünk. Az ilyen szellőzés az épületgépészeti rendszer részeként a beépített energiatakarékos rendszerek pozitív hatásait megőrizve biztosítja a jó életminőséghez szükséges szabályozott mennyiségű, kezelt, friss levegőt, és a passzívházak esetén az éjszakai passzív hűtést.  

2019 – 2021 direktívák

A szaküzlet nyitásával megcélzott terület a jövő leggyorsabban fejlődő piaca lehet a cég számára. Az erre utaló folyamatok már Magyarországon is elindultak. A 2010/31 EU épületenergetikai irányelv alapján, 2019-től kezdve minden új középület, 2021-től kezdve pedig minden új épület energiafelhasználása közel nulla lehet. Minden új épületnek helyben megújuló energiát kell előállítaniuk és használniuk. Ezek a modern épületek csak hővisszanyerős gépi szellőzés alkalmazása mellet válnak az emberek számára élhetővé.

A 2012/27/ EC energiahatékonysági irányelv értelmében pedig, az állami tulajdonban lévő középületek 3%-át minden évben fel kell újítani, illetve a vállalatoknak 2015 végéig energia auditot kell végezniük, amelyet azután 4 évente meg kell ismételniük. Ezen szabályozások merőben új képzési igények megjelenését és hatalmas új piaci lehetőségeket jelenthetnek a szegmens szereplői számára.

A Lindab, magas színvonalú, az energiafelhasználás hatékonyságát maximalizáló légtechnikai megoldásokkal rendelkezik, és ezeket teszi elérhetővé új szaküzletén keresztül szélesebb körben, mostantól már a kisebb ügyfelek számára is.

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

GANZ-MÁVAG KOLÓNIA// Egy hely + Építészfórum

2023.05.23. 15:51
9

24 lépcsőház, 645 munkás lakás és "egy különösen erős hangulat". Az Egy hely csapata ezúttal a józsefvárosi Tisztviselőtelep szélére látogatott el, a 115 éves Ganz kolónia épületeihez.

24 lépcsőház, 645 munkás lakás és "egy különösen erős hangulat". Az Egy hely csapata ezúttal a józsefvárosi Tisztviselőtelep szélére látogatott el, a 115 éves Ganz kolónia épületeihez.

Nézőpontok/Történet

TORNALJA // Rejtett Kincsek

2023.05.04. 17:21
9

A felvidéki magyar emlékekkel foglalkozó izgalmas sorozat ezúttal a Gömör síkvidéki részén elterülő település református templomát mutatja be. Bár az épület klasszicista tornyával tűnik ki először, hamar megmutatkoznak középkori múltjára utaló karakterei is, de a reformáció és ellenreformáció történelmi eseményeit átélt belsőtér is feltárja évszázadokig visszanyúló múltját. A Rejtett Kincsek következő részének helyszíne: Tornalja.

A felvidéki magyar emlékekkel foglalkozó izgalmas sorozat ezúttal a Gömör síkvidéki részén elterülő település református templomát mutatja be. Bár az épület klasszicista tornyával tűnik ki először, hamar megmutatkoznak középkori múltjára utaló karakterei is, de a reformáció és ellenreformáció történelmi eseményeit átélt belsőtér is feltárja évszázadokig visszanyúló múltját. A Rejtett Kincsek következő részének helyszíne: Tornalja.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk