Építészfesztivál 2023 Jegyek: tixa.hu/epiteszfesztival_2023 Építészfesztivál 2023 Jegyek: tixa.hu/epiteszfesztival_2023 Építészfesztivál 2023 Jegyek: tixa.hu/epiteszfesztival_2023 Építészfesztivál 2023 Jegyek: tixa.hu/epiteszfesztival_2023 Építészfesztivál 2023 Jegyek: tixa.hu/epiteszfesztival_2023 Építészfesztivál 2023 Jegyek: tixa.hu/epiteszfesztival_2023
Pályázatok

"A Szombathelyi Weöres Sándor Színház új épülete" tervpályázati hirdetmény

1/1

Hirdetés
?>
1/1

Pályázatok

"A Szombathelyi Weöres Sándor Színház új épülete" tervpályázati hirdetmény

2008.07.07. 08:05

Cikkinfó

Letölthető dokumentumok:

A Kiíró célja a színháznak otthont adó épületnek és környezetének, valamint a tömbben meglévő Művelődési és Sportház, valamint a Rendelőintézet épülete esetleges hasznosításának egységes koncepció szerinti kialakítására vonatkozó ötletek minél szélesebb körben való beszerzése.Helyszíni szemle 2008. július 11-én és július 25-én 11 órakorA pályaművek postára adásának határideje: 2008. október 27-én 24 óra

"A Szombathelyi Weöres Sándor Színház új épülete"

ÖSSZEFOGLALÓ TERVPÁLYÁZATI FELHÍVÁS (részletek, a teljes felhívás csatolva)
A tervpályázat kiírója: SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA; 9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1-3.
A tervpályázat lebonyolítója: HORBER Beruházási Tanácsadó és Tervező
Mérnökiroda; 1114 Budapest, Bartók Béla u. 66.

A tervpályázat tárgya és célja
Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Weöres Sándor Színház új épületét a Március 15. téren, a jelenlegi Művelődési és Sportház melletti területen – a tömb jelenlegi beépítésének részleges elbontását követően – kívánja megvalósítani, oly módon, hogy a színházhoz, mint kulturális intézményhez olyan kiegészítő funkciók is társuljanak, melyek révén a színház a nap minél nagyobb részében nyitott, élő városi agóraként működjön.

A Kiíró célja a színháznak otthont adó épületnek és környezetének, valamint a tömbben meglévő Művelődési és Sportház, valamint a Rendelőintézet épülete esetleges hasznosításának egységes koncepció szerinti kialakítására vonatkozó ötletek minél szélesebb körben való beszerzése.

A tervpályázat a tervezési feladatok tervkoncepciójának szakmai megalapozására, a kiírói igények előzetes tisztázására és a városrendezési tervek módosítására, valamint a tervező kiválasztását célzó eljárás meghívandó résztvevőinek meghatározására szolgál.

Eredményes tervpályázat esetén a díjazott és megvásárolt pályaművek gondolatainak felhasználásával kerül sor a Színház tervezőjének kiválasztása érdekében tervbe vett meghívásos építészeti versenypályázat szakmai programjának összeállítására, a városrendezési tervek módosítására, valamint – a bírálóbizottság javaslata alapján – a tervpályázat meghívandó résztvevőinek meghatározására.

A tervpályázat jellege
A tervpályázat általános, nyílt, egyfordulós és lebonyolítását tekintve titkos építészeti-, városrendezési és környezetalakítási tervezési ötletpályázat. A tervpályázat lebonyolítása a tervpályázati eljárások részletes szabályairól szóló 137/2004. (IV.29.) Korm. rendelet (Rendelet) és a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény (Kbt.) 10. címének előírásai szerint, valamint a tervpályázati dokumentációban foglaltak alapján történik.


A tervpályázat lebonyolításának időtáblázata

a) A tervpályázat meghirdetése: 2008. július 7.
b) A tervpályázati dokumentáció értékesítésének kezdete: az Európai Unió Hivatalos lapjában való megjelenés napjától.
c) A helyszíni szemlék időpontja:
2008. július 11., 11 óra
2008. július 25., 11 óra

d) A kérdések postára adásának határideje: 2008. augusztus 11-én 24 óra
e) A pályaművek postára adásának határideje: 2008. október 27-én 24 óra
f) A tervpályázat eredményének kihirdetése, a díjak átadása: 2008. november 28-án 13 óra.

A tervpályázati dokumentáció beszerzésének módja
A tervpályázati dokumentációt és mellékleteit személyesen, vagy postai úton lehet átvenni a következők szerint:
A tervpályázati kiírás Európai Unió Hivatalos Lapjában történő megjelenése napjától, munkanapokon 8-14 óra között személyesen vehető át a lebonyolítói feladatokat ellátó HORBER Beruházási Tanácsadó és Tervező Mérnökirodától (1114 Budapest, Bartók Béla út 66. II. emelet 3.) 50.000.- Ft + 20 % ÁFA = 60.000.- Ft összeg helyszínen történő befizetése ellenében.
A tervpályázati kiírás közzétételének napjától kezdve a Pályázó levélben, vagy telefax útján kérelmezheti a dokumentáció postai megküldését a Lebonyolító 1514 Budapest, Pf. 414. levélcímén, vagy az 1/361-1786-os telefax számán. A levélhez/faxhoz csatolnia kell a tervpályázati dokumentáció ellenértékének megfizetését igazoló dokumentumot.
A pályázók ezen esetben a tervpályázati dokumentáció ellenértékét a HORBER Mérnökiroda ERSTE Bank Zrt.-nél vezetett 11644006-04445000-44000007 sz. számlájára történő átutalással egyenlíthetik ki. Az átutalás közlemény rovatában az alábbi közleményt kérik feltüntetni: "Szombathelyi Weöres Sándor Színház - tervpályázati dokumentáció".

Helyszíni szemle

A Kiíró két alkalommal helyszíni szemlét tart, amely nem minősül konzultációnak. A helyszíni szemlével kapcsolatos kérdéseiket a Pályázók írásban, a kiegészítő tájékoztatásra vonatkozó szabályok szerint tehetik meg.
Helyszíni szemle helye és időpontja:
Találkozás: Március 15. tér, a Művelődési és Sportház előtt
2008. július 11-én (péntek) és július 25-én (péntek) 11.00 óra.
A helyszíni szemlén a Kiíró képviselője, a helyszínnel kapcsolatos tájékoztatást tart, majd az érdeklődők a helyszínt megtekinthetik.

A Bíráló Bizottság összetétele
Elnök: Dr. Ipkovich György Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere
Társelnök: Dr. Fiala István építészmérnök
Titkár: Németh István építészmérnök, Vas Megye főépítésze
Tagok: Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója
Kirschner Péter kulturális főtanácsadó, a MEH delegáltja
Sugár Péter DLA építészmérnök, Magyar Építész Kamara
Vincze Csaba építészmérnök, Vas Megyei Építész Kamara
Szegő György DLA építészmérnök, Magyar Építőművészek Szövetsége
Lakézi Gábor építészmérnök, osztályvezető, Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály
Kutnyánszky László építészmérnök, városi főépítész, Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály
Litkei Tamás építészmérnök, Szombathely Megyei Jogú Város Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága külsős tagja
Póttag: Agg Ferenc építészmérnök, Magyar Építész Kamara
Jogi szakértő: Dr. Németh Adrienn, jogtanácsos, Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Közbeszerzési tanácsadó: Horváth Zsolt
A szakértői csoport vezetője:
Szabó-Jilek Iván színháztechnikai szakértő
Szakértők: Karácsony Tamás DLA építészmérnök
Barkovics Ágota Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály, Beruházási Iroda
Szabóné Marton Erzsébet építészmérnök, Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály, Beruházási Iroda
Tóthné Temesi Kinga közlekedési szakértő
Karácsony Imre építőmérnök szakértő
Dr. Idrányi Zsolt épületgépész szakértő

A pályaművek díjazása

A pályaművek díjazására és megvételére bruttó 30 millió forint áll rendelkezésre. A keretösszegen belül a legmagasabb díj bruttó 10 millió forintnál nagyobb, illetőleg a megvételek összege bruttó 500 ezer forintnál kisebb nem lehet.

További részletek a csatolt dokumentumban.

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

GANZ-MÁVAG KOLÓNIA// Egy hely + Építészfórum

2023.05.23. 15:51
9

24 lépcsőház, 645 munkás lakás és "egy különösen erős hangulat". Az Egy hely csapata ezúttal a józsefvárosi Tisztviselőtelep szélére látogatott el, a 115 éves Ganz kolónia épületeihez.

24 lépcsőház, 645 munkás lakás és "egy különösen erős hangulat". Az Egy hely csapata ezúttal a józsefvárosi Tisztviselőtelep szélére látogatott el, a 115 éves Ganz kolónia épületeihez.

Nézőpontok/Történet

TORNALJA // Rejtett Kincsek

2023.05.04. 17:21
9

A felvidéki magyar emlékekkel foglalkozó izgalmas sorozat ezúttal a Gömör síkvidéki részén elterülő település református templomát mutatja be. Bár az épület klasszicista tornyával tűnik ki először, hamar megmutatkoznak középkori múltjára utaló karakterei is, de a reformáció és ellenreformáció történelmi eseményeit átélt belsőtér is feltárja évszázadokig visszanyúló múltját. A Rejtett Kincsek következő részének helyszíne: Tornalja.

A felvidéki magyar emlékekkel foglalkozó izgalmas sorozat ezúttal a Gömör síkvidéki részén elterülő település református templomát mutatja be. Bár az épület klasszicista tornyával tűnik ki először, hamar megmutatkoznak középkori múltjára utaló karakterei is, de a reformáció és ellenreformáció történelmi eseményeit átélt belsőtér is feltárja évszázadokig visszanyúló múltját. A Rejtett Kincsek következő részének helyszíne: Tornalja.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk