Technológia

Zsaluzás modern technológiával

2019.05.17. 12:00

Részben a megnövekedett kereslet, részben a munkaerőhiány miatt az építőiparban is fókuszba kerültek a fejlesztések, amit a válságévekben elmaradt beszerzések, vagy a mára elhasználódott eszközök pótlása generál. Ám a zsalutechnológiában az új beszerzések esetén is sokan még a nyolcvanas évek színvonalához illő termékekben gondolkodnak,csupán azért, mert nem ismerik a terület újdonságait, vagy csak azt nézik, mennyibe kerül ma. És holnap?

Ha zsalutechnológiáról beszélünk, akkor sajnos jellemző, hogy gyakran olyan eszközöket keres a beszerzés, amelynek élettartama és teherbírása, a késztermék minőségét meghatározó lenyomata részben elavult technológián alapszik.” – mondta Botta-Dukát Mihály, a 25 éve Magyarországon működő MEVA Zsalurendszerek Zrt. ügyvezető igazgatója.Egyetért azzal a megfogalmazással, hogy korszerűsíteni és modernizálni kell az építőipari fejlesztések során. A cég a zsalurendszerekkel kapcsolatban is ezt a vonalat képviseli, aminek köszönhetően a MEVA által kínált XXI. századi zsalutechnológia Nyugat-Európában már általánosan elterjedt és keresett. Ugyanakkor Magyarországon a válságévek után beindult eszközbeszerzések során még nem ezt tapasztalja. A szakember felhívja a figyelmet arra is, hogy a különböző berendezések mellé kínált szolgáltatások, a gyártónak versenyelőnyt, míg a vevőnek a munkához nem csupán jobb minőségű eszközt, de akár megtérülési előnyt is biztosíthatnak.


Az újonnan, néha jelentős összegért megvásárolt gyártóeszköz – esetünkben pl. a zsaluzat – könnyen elhasználódó, kifejezetten költségintenzíven üzemeltethető berendezés. Ezt a beszerzésről való döntés során sokan figyelmen kívül hagyják, ami rövidtávú gondolkozásra vall, és ami ennél fájdalmasabb többletköltséggel is járhat. A zsalupark karbantartása, minőségének megőrzése, állandó, magas színvonalú üzemeltetésének biztosítása ugyanis nem csak időigényes, de jelentős többletköltséggel járó feladat is.” – magyarázta Botta-Dukát Mihály.

Az ilyet többletköltségek kiküszöbölésére a MEVA Zsalurendszerek Zrt. több megoldást is kínál. Az egyik ilyen szolgáltatás, hogy a cég vállalja a kínálatából vásárolt zsaluzatok öt éven át történő karbantartását előre megtervezett módon és időben. Ez a szolgáltatás szerkezetépítő -akár kisebb akár nagyobb vállalkozások számára középtávon tervezhető költségek és saját erőforrások lekötése nélkül is magas színvonalon tartott eszközparkot jelent.

A MEVA tehát szolgáltatások területén „all inclusive” ellátást kínál megrendelői számára, de nézzük a modern zsalutechnológiát képviselő fejlesztéseket.


A MEVA újdonságnak számító műszaki megoldásait főleg külföldön már több látványos, vagy speciális funkciójú, akár különleges igénybevételnek kitett létesítmények szerkezetépítésénél alkalmazták. Az utóbbi időben a cég bérleti parkja az MT60 moduláris nagy teherbírású állványszerkezettel gazdagodott, továbbá megújult az AluStar falzsalu rendszer, melynek keretét alumínium öntvény sarkokkal erősítették meg, így könnyű, ám extrém módon ellenálló és gyakorlatilag szétverhetetlen.

A jövő elkezdődött Magyarországon - az építőipar tekintetében is. Ennek folyománya többek között az is, hogy a MEVA legújabb innovatív rendszerei egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a megrendelésekből, hiszen a kivitelező cégek rájönnek, hogy a minőség mellett ma már a gyorsaság is elengedhetetlen.” – foglalta össze az ügyvezető igazgató.

További információ az elérhető szolgáltatásokról.