Programok

Xpozíció - Reimholz Péter: Székesfehérvári Videoton Oktatási Központ

2012.09.17. 08:40

A beszélgetések a Bodor Ferenc és Ekler Dezső által (a nyolcvanas évek végén) szervezett Tölgyfa-estek hagyományát is fel szeretnék eleveníteni. Ezúttal Reimholz Péter székesfehérvári Videoton Oktatási Központja a téma, amely körül a védetté nyilvánítására indított kampány során kisebb vita is kerekedett a közelmúltban. 2012. szeptember 20-án 18 órától a FUGA-ban.

A 6b.hu internetes építészeti (és irodalmi) videófolyóirat szervezésében új építészetelméleti sorozat indul négy állandó főszereplő – Szalai András művészettörténész-építész, Kerékgyártó Béla filozófus, Tardos Tibor belsőépítész és Szentpéteri Márton eszmetörténész, designkritikus – részvételével a FUGA-ban. A most következő eseményen Szalai Andrást és Szentpéteri Mártont kivételesen Dévényi Tamás és Masznyik Csaba helyettesíti. Az estek során egy közösen választott épületről beszélgetnek, vitáznak a résztvevők: nem kritika és nem méltatás, hanem a megismerés, az árnyalatokban gazdag elemzés a cél. Egy ilyen beszélgetés, melyre szándékosan nem gyakorló építészeket kértünk fel, talán segít a közelmúlt és a jelen építészetének értékelésében, hogy ne csak a Reimholz Péter által emlegetett „titkos belső értékrend” létezzen, mely zárt körben és szájhagyomány útján terjed a szakmán belül. Az esték videó-felvételeit a 6b.hu folyóirat rögzíti és a honlapján közzéteszi.

 

 

 

Másodikként Reimholz Péter székesfehérvári Videoton Oktatási Központja a beszélgetés témája, mely körül a védetté nyilvánítására indított kampány során kisebb vita is kerekedett a közelmúltban. A beszélgetések a Bodor Ferenc és Ekler Dezső által (a nyolcvanas évek végén) szervezett Tölgyfa-estek hagyományát is fel szeretnék eleveníteni. /Árvai András – 6b.hu és Masznyik Csaba szervezők/

Kamarai tagok 1 kreditpontot igényelhetnek (1000 Ft/ 1 FUGA kártya).