Programok

WUF 10 – konferencia a lehetőségek városáról

2020.01.13. 09:28

10. alkalommal rendezik meg a World Urban Forum konferenciát, mely 2020. február 8. és 13. között lesz Abu-Dzabiban. A fenntarthatóság mellett az esemény fontos témája a népesedés, valamint a kultúra és az innováció szerepe városaink alakításában. 

Milyen hatással lesz a közösségekre, a városok alakulására, a gazdaságra és az éghajlatváltozásra az urbanizáció egyre gyorsuló üteme? 2001-ben erre a kérdésre válaszolva és a fenntartható városokkal kapcsolatban felmerülő kihívások kezelésére hívta életre az ENSZ a World Urban Forumot. A konferencia az elmúlt évek alatt bejárta az egész világot: helyszínéül szolgált többek között Barcelona, Nairobi, Rio de Janeiro és Kuala Lumpur is, ebbe a sorba illeszkedik most Abu-Dzabi.

A WUF 10 céljai: a fenntartható városiasodás tudatosítása a befektetők, városvezetés és a nagyközönség köreiben; nyitott, mindenki által látogatható vitákon, eseményeken, példákon keresztül fejleszteni a kollektív ismereteket a fenntartható városiasodásról; együttműködések szervezése.

A 10. World Urban Forum központi témája a városokban rejlő lehetőség, valamint a kultúra és az innováció szerepe a városok fejlesztésében, alakításában. A fenntartható városiasodás mellett olyan témákat járnak körül az előadók, mint a hagyomán és a modernitás között rejlő szinergia, a multikulturális és többgenerációs közösségeknek helyet adó terek megteremtése, valamint a Fenntartható Fejlődési Keretrendszer 2030 - Agenda 2030 következő lépései. 

Bővebb információ a World Urban Forum oldalán.