Programok

Virtuális túra a Svájci Építészeti Múzeum oknyomozó építészeti tárlatán

2020.03.31. 17:06

Április 2-án németül, április 16-án franciául, április 23-án pedig olaszul kínálnak virtuális tárlatvezetést az S AM – Schweizerisches Architekturmuseum aktuális kiállításán. A narratív és oknyomozó építészettel foglalkozó tárlat többek közt a Forensic Architecture, a Studio Folder és Philippe Rahm munkáit mutatja be.

A S AM – Schweizerisches Architekturmuseum a kontinens legtöbb múzeumához hasonlóan zárva tart, de a virtuális tárlatvezetésen bárki megtekintheti az aktuális kiállítást. Az ‹Unterm Radar› az építés előtti és utáni kutatómunkával foglalkozik, amely a feladatra, a területre, a helyzetre reagál. Ahogyan az oknyomozó újságírók mintákat és példákat gyűjtenek, úgy bizonyos építészirodák is használják ezt az eszközt, hogy saját narratívákat állítsanak össze. 

A tárlaton ennek számos, nemzetközileg is meghatározó példáját mutatja be, többek között Theo Deutinger (Ausztria) Handbook of Tyranny című projektjét, a brit Forensic Architecture több munkáját, az olasz Studio Folder Italian Limes című projektjét, az ETH Zürich laboratóriumában folyó kutatásokat, illetve Kwong Von Glinow (USA), Kunik de Morsier (CH), Philippe Rahm (FR) projektjeit.

A virtuális tárlatvezetésen való részvételhez a múzeum Facebook-oldalán szükséges feljelentkezni. A részvétel ingyenes. 

Az esemény Facebook-oldala itt található: https://www.facebook.com/events/517047555864001/
 
Nyitókép: Hans H. Münchhalfen