Pályázatok/Nemzetközi

Városi együttélés: közösségi modulok tervezése - nemzetközi pályázat

2018.04.26. 10:41

Kína változik: termelésre orientálódott gazdasága már inkább a tudásalapú szolgáltató szektorra támaszkodik, melyben a fiataloknak egyre nagyobb szüksége van a kapcsolatépítésre. Az UIA-HYP Cup nemzetközi hallgatói versenye olyan pályázatokat vár, amelyek erre a folyamatra reagálva Kína nagyvárosainak központi területein egy 1000 elemből álló közös lakhatási projektek tervei, 12-16 négyzetméteres egységekkel. A pályázatra szeptember 20-ig lehet jelentkezni. 

Az elemek előre elkészített modulokból kell álljanak, amelyeket mégis lehet személyre szabott térként használni - az egyhangúság elkerülése végett. Emellett az elemek közti terek helyes megtervezése is fontos szempont a bírálásnál, mivel itt fognak a közösségi helyek kialakulni. 

Az egyedi elemek szűk területét kompenzálva közös használatú konyhát, étkezőt, pihenőt és kávézót, vagy akár közös irodát is tartalmaznia kell a pályamunkáknak. 

A pályázaton bárhonnan érkező (akár mesterszakos vagy doktori) hallgatók is részt vehetnek önállóan, vagy négynél nem több fős csoportban, maximum két konzulens segítésével. A regisztrációra itt van lehetőség, ezután minden jelentkező kap egy sorozatszámot. A tervek digitális változatát erre az e-mail címre kell elküldeni, és kérdések esetén is érdemes ide írni.

A zsűri elnöke:

  • Patrik Schumacher

A pályázat leadási határideje: 2018. szeptember 20., 24:00