Közélet, hírek

Trust your Architect! — A KÉK kiadvánnyal készül a fiatal építészeknek

2019.01.02. 13:49

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) fiatal építészeknek szóló kiadványon dolgozik. A Trust your Architect! könyv célja, hogy megmutassa mennyire különleges és szerteágazó az építészszakma, ezáltal segítse a pályakezdők elhelyezkedését. A kiadvány egyes fejezeteit támogató adatokat összegyűjtő kérdőívet 2019. január 14-ig lehet kitölteni.

Mit gondolnak a munka világáról a fiatal építészek? Hogyan érzik magukat a pályakezdők az irodában? Milyen nehézségekkel és kihívásokkal találkoznak az egyetemek elvégzése után? A fiatalok véleménye különösen fontos, így a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) gondozásában elkészülő Trust your Architect! kiadványhoz készített kérdőívvel a pályakezdő építészek kihívásait mérik fel.

A KÉK független szakmai szervezetként nagy hangsúlyt fektet az építészet oktatására és megismertetésére. Tevékenysége az építészet belügyeire is kiterjed: számos rendezvénnyel és projekttel segítik a fiatal építészek mindennapjait, megteremtve a szakmán belüli tudásátadás különböző fórumait.


 

A hamarosan megjelenő Trust your Architect! kiadványban a munkavállalásra vonatkozó tanulmányok, valamint pályakezdőkkel készített interjúk segítik az útkeresést. Mindezt azért, hogy az építészek egységes és objektív képet kapjanak, amelyből megismerhető, mennyire különleges és szerteágazó az épített környezet formálásával foglalkozó szakma. Hogy minél pontosabb adatok álljanak rendelkezésre a fiatal építészek munkavállalásáról, ezért a KÉK készített egy kérdőívet, melyben a munkatapasztalattal rendelkezők véleményét mérik fel. Az eredményeket az elkészülő kiadványban publikálják. A kérdőívet 2019. január 14. 23:59-ig lehet kitölteni.