Programok

Technológia és építészet | FINTA Stúdió @MÉSZ

2023.02.20. 15:18

A Finta Stúdió idén programsorozatot indít Technológia és Építészet címmel, melynek első állomása a Magyar Építőművészek Szövetségében kerül megrendezésre.

1995-ben alapították a Finta és Társai Építész Stúdiót, mely ekkorra már megalapozott és folyamatosan fejlődő szaktudással, építészeti és belsőépítészeti tervezéssel, illetve komplex generáltervezési feladatokkal folytatta tovább útját. Mára már olyan állandó csapattal és szaktervezői kapcsolatokkal rendelkezik, mely mérete és felkészültsége alapján alkalmassá teszi bármely léptékű és funkciójú épület komplex, világszínvonalú megtervezésére.

Finta József és munkatársai az elmúlt 40 év különböző időszakaiban, különböző elvárásokkal kaptak megbízást konferencia központ tervezésére. Az előadás első állomásában a "konferenciaközpontok, mint igények Budapesten" témát nem csak megvalósult épületek és példák bemutatásával járják körbe a Stúdió építészei és a meghívott előadók, hanem olyan példákat is górcső alá vesznek, melyek vagy elnyert pályázati anyagok, vagy egyéb okokból (egyelőre) papíron maradt tervek, projektek tapasztalatai.

 

A teljesség igénye nélkül szó lesz a Budapesti Új Kongresszusi Központról, illetve a Hungexporól és annak CK épületéről is.

Meghívott előadók: Dr. Finta József DLA H.C, Ganczer Gábor, Guczogi György DLA, Péter Gábor DLA, Szabó Tamás János DLA

 

Az előadáson való részvétel 1 kreditpontot ér.

További információk: az esemény Facebook oldalán.