Programok

„Rozsdából arany” városfejlesztési konferencia – Salgótarján, április 25.

2024.04.03. 10:29

A Magyar Urbanisztikai Társaság Fiatal Urbanisták Tagozata, a Völgyváros Egyesület és az Urbavis szakmai konferenciát és kerekasztal-beszélgetéseket szervez „Rozsdából arany – Tervezett iparvárosaink városfejlesztési kihívásai napjainkban" címmel Salgótarjánban.

A Finta József emlékére szervezett konferencia 2024. április 25. (csütörtök) 13:45 kezdődik Dr. Salamin Géza, a MUT elnöke köszöntőjével. Néhány előadás a programból: Finta József munkásságáról Szabó Tamás János Ybl Miklós-díjas vezető tervező beszél, majd Erő Zoltán, Budapest Főváros főépítésze Államszocialista építészet, avagy tervezett városrészek urbanisztikai kihívásai Budapesten címmel tart előadást.

14:45-től kezdődnek a plenáris urbanisztikai, városfejlesztési előadások. A Klímabarát Települések Szövetsége projektvezetője, Kiss Bence Álmos A sikeres városbrand kialakításának kortárs narratívái és eszközei egykori iparvárosainkban címmel tart előadást. Szó lesz a természet és az épített környezet szinergiáiról Salgótarján példáján keresztül Drexler Szilárd, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársának köszönhetően, Guba Sándor építész pedig az egykori munkáskolóniák szocioökológiai városrehabilitációjának lehetőségeiről beszél majd.

Helyszín: Salgótarján, Völgyváros Gyár (3100 Salgótarján Arany János utca 1.)

Az eseményen való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a szakmai előadásokra (13:45-16:30) és a kerekasztal-beszélgetésekre (17:00-19:30) külön is lehetséges! A konferencia folyamatosan frissülő Facebook-eseménye elérhető itt