Technológia

Professzionális világítástervezés a be light!-tól

2006.04.13. 14:11

A közintézményi projektek közül az egyik legfrissebb a Veszprémi Egyetem világítás-tervezése volt.

A be light! megalapítása óta foglalkozik nagy beruházások világítástechnikai tervezésével. A megrendelők igényeinek megfelelő konstrukciókat tapasztalt mérnökökből, építészekből és világítástechnikai szakemberekből álló csapat dolgozza ki, figyelembe véve az adott épület funkcionális és esztétikai igényeit. Közintézmények, ipari létesítmények és kereskedelmi egységek professzionális világítását a legkorszerűbb és legesztétikusabb lámpatestekkel oldják meg, melyek a világ vezető lámpatervezőinek kezei alól kerülnek ki.

 

 

A közintézményi projektek közül az egyik legfrissebb a Veszprémi Egyetem világítás-tervezése volt, amelyet a VIV Rt. kivitelezésében a közelmúltban fejezett be a be light!. A legnagyobb odafigyelést a létesítmény egyik legfontosabb helyisége igényelte, és ezek a lakószobák. A szobákban található íróasztalokon, amelyek egy tárolótérrel vannak elválasztva egymástól, a tanuláshoz alkalmas világítást 40 wattos halogén izzólámpás, Massive típusú asztali lámpatestek biztosítják. Ugyanennek a típusnak a fali változata került az ágyak fölé, olyan módon, hogy megfelelő fényirányítással és árnyékolással biztosítható a szoba többi lakójának zavartalan pihenése.

 

 

A szobákhoz tartozó konyha megvilágítását háromsávos, 36 wattos OSRAM fénycsővel oldották meg a tervezők. A fénytükrös fénycsövek a Plexiform Torino típusú lámpatesteibe kerültek. A helyiségben tapasztalható megfelelő egyenletességet ezek a jó hatásfokú lámpatestek biztosítják, amelyek a kiváló színvisszaadás mellett kellemes vizuális környezetet is teremtenek. Stratégiailag hasonlóan fontos helyisége egy épületnek a fürdőszoba. Ezt a be light! OSRAM fényforrással ellátott Vyrtych BIGL tükörvilágító, IP 43-as, fröccsenő víz elleni védettségű lámpatestekkel oldotta meg. A jóval a fej fölé helyezett lámpatest lehetővé teszi az arc kifogástalan megvilágítását anélkül, hogy kápráztatna, vagy árnyékot vetne az arcra.

 

 

Ugyanennek az épületnek a kültéri megvilágítását is a be light! tervezte. A külső homlokzatot korrigált színhőmérsékletű OSRAM higanylámpás DEFA Public típusú dekoratív lámpatesttel szerelték fel. Ez a különleges formavilágú lámpatest esztétikus megjelenésével és „vandálbiztos" szerkezeti kialakításával ízlésformáló szerepet tölt be a környéken.

 
 

 

 

Be Light project:

 

Be light Kft. H 1025 Budapest, Szépvölgyi út 146. Telefon: +36 1 438 0748 Fax: +36 1 325 6266

E-mail: project@belight.hu Web: www.belight.hu

 

be light! design bemutatóterem:

 

Be light Kft. H 1013 Budapest, Lánchíd u. 7-9. Telefon: +36 1 225 3205 Fax: +36 1 212 8339

E-mail: design@belight.hu Web: www.belight.hu