Közélet, hírek

Pro Architectura díj 2017 - Még lehet pályázni!

2017.07.25. 07:46

Még egy hétig lehet pályázni a Pro Architectura díj elnyerésére. A pályaművek öt kategóriában, Építészeti alkotás, Építészeti közélet és oktatás, Terv és tervpályázat, Építtető, valamint Kivitelező kategóriában nyújthatók be 2017. július 30-ig.

A minőségi épített környezet létrehozásában, a hazai építészeti kultúra népszerűsítésében és a szemléletformálásban kifejtett tevékenységért adományozható Pro Architectura díj elnyerésére a Miniszterelnökség idén is pályázatot írt ki. A fentiek mellett a nemzeti építészetpolitika céljai érdekében végzett kiemelkedő eredmények elismeréseként is kiosztható díjra július 30., vasárnap éjfélig pályázhatnak a szakemberek a díj weboldalán.

A kiíró jeles építészeti városépítészeti, tájépítészeti, belsőépítészeti alkotás létrehozásában kifejtett építészeti-tervezői tevékenység, az építészeti közéletben és oktatásban, az építészeti tervezés és tervpályázatok területén elért kiváló eredmények, valamint kiemelkedő színvonalú építtetői és kivitelezői tevékenységek területén jutalmazhatja a nyerteseket a díszoklevél mellett egymillió forinttal is járó elismeréssel.

Az őszi díjátadóra 2017 októberében, az Építészet Világnapján kerül sor. A pályázat pontos feltételei a www.proarchitectura.hu oldalon olvashatók.