Programok

Porta 4. — Újdonságok Debrecenben

2009.04.27. 09:05

Épületbejárások Debrecenben. Az egyetem Élettudományi Épületét Golda János mutatja be, a Kölcsey Központot és a MODEM-et Kováts András. A sorozat következő állomása 2009 május 9., utazás Budapestről különbusszal.

Debreceni Egyetem Élettudományi Épület és Könyvtár
Tiszta, logikus szerkesztés, az épületmagas lépcsőterek falain klasszikus domborművek másolatai. Barna és nyersszínű faburkolatok, de a belvilágra legjellemzőbbek a szürke árnyalatai, együtt a nyersbetonnal. A homlokzati üvegfal mögött teljes hosszban és magasságban, sima-hengeres betonoszlopsorral bontakozik ki egy aulatér. Majd minden pontjából kinézve, az üvegfalon át felsejlhet a kapu zöldje, de míg a tér egyik fele az ugyanolyan üvegfallal borított könyvtárra fordul, a másik a fákra, a ligetre, a természetre.

Az épületet bemutatja Golda János építész.

Az épület tervezéséért Golda János építész és Szenderffy Gábor építész 2006 -ban Pro Architectura-díjban részesült.

Az épület bejárására a teljes programtól függetlenül is lehet jelentkezni az Architectura Professionalis IV. című továbbképzés keretében.

 

 

Modern és Kortárs Művészeti Központ (MODEM)
Kölcsey Központ
Lycium Szálloda

Az épület a fehér kőburkolattal, a belső termekben uralkodó világos fa felületekkel, a kellemes mesterséges fényt adó fóliafelületekkel egységes, tiszta képet mutat, melyre természetesen tartósan vigyázni kell – és érdemes – a használat során. A térformálás is voltaképp igen egyszerű, jól használja ki a nagy kör alaprajzi „központ” és a mellé szerkesztett egyenes-téglánytermek összetalálkozását. Az előcsarnokba természetes fényt bevezető körszelet-födémátvágások mutatják ezt a leglátványosabban. (forrás: epiteszforum.hu)

Az épületet bemutatja Kováts András építész

A mindenség modellje - Kortárs magyar templomépítészet kiállítás

Az elmúlt fél évszázadban csaknem félezer templom épült Magyarországon. Már a rendszerváltozást megelőzően, a nyolcvanas évek derekán új lendületet vett a hazai templomépítészet: azóta nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő alkotások sora jött létre. A Debrecenben megrendezett első magyar kortárs templomépítészeti tárlat ötvenegyet mutat be ezek közül. A kiállítótér maga is a templomok hangulatát idézi. Az itt látható fotók, filmek, animációk, tervrajzok és makettek főként az elmúlt két évtizedben megépült templomok érdekes és látványos részleteit jelenítik meg. (forrás: www.modemart.hu)Debrecenbe különbusz szállítja a résztvevőket, egyéni utazás nem lehetséges!
Indulás Budapestről 7 órakor, visszaérkezés kb. 19.30 órakor.

Kérnek minden tisztelt jelentkezőt, jelezze, ha időközben eláll részvételi szándékától, így biztosíthatják helyének betöltését.
Ennél a programnál helyszíni díjfizetés nem lehetséges, és lemondás nélküli távolmaradás esetén nem tudják visszatéríteni a részvételi díjat!

A részvételi díj tartalmazza:
- utazási költség
- utasbiztosítás
- ebéd
- belépő

Időpont: 2009. május 9. 07.00
Indulás: buszparkoló, (1056 Budapest, Március 15. tér)
részvételi díj: 6.800,- Ft
kredit: 3 pont

Jelentkezés és további programok az Építész Továbbképző Kht. honlapján, illetve a 784-1791 telefonszámon.