Közélet, hírek

Podmaniczky díjas a Continental Hotel Zara

2010.07.23. 07:59

A Dohány utcai volt Hungária fürdő romos állapotban megmaradt utcai frontjának helyreállításáért a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) Választmánya Podaminczky-díjat ítélt a felújítás irányítóinak: Vékony Péter építésznek, Bor Ferenc művészettörténésznek és Mazen Al-Ramahi tulajdonosnak.

A Podmaniczky-díjat azok kapják évről évre, akik hivatali munkájuktól függetlenül, vagy azt túlteljesítve jelentős munkát végeznek Magyarország épített öröksége megismertetése, megszerettetése, megóvása érdekében. A díjat a Város és Faluvédők Szövetségének (Hungaria Nostra) Választmánya ítéli oda. Az idén Ráday Mihály, a Hungaria Nostra elnöke nyújtotta át ünnepélyes külsőségek között.

A díjazottak között volt Mazen Al-Ramahi tulajdonos, Vékony Péter építész, Bor Ferenc művészettörténész. Budapest VII. kerületében a Dohány utca 42-44. szám alatt a régi Hungária fürdő romos állapotban megmaradt utcai frontjának helyreállításáért megkapták mindhárman a Podmaniczky-díjat.

A megújult épület Continental Hotel Zara****Superior néven visszakapta összes korábbi ékítményét, a domborműveket, a lámpákat, a frízeket, s a több mint 100 éves homlokzat lett az egész szállodakomplexum főbejárata. A forgóajtón belépve az uszoda, későbbiekben színházteremként üzemelt dongaboltozatos üvegezett mennyezetét csodálhatjuk meg a régi Hungária Fürdőnek, ahol most a szálloda recepciója, hallja található.

A hazai beruházások területén példamutató esetről van szó.