Közélet, hírek

Pénteken vesznek végső búcsút Nagy Bálinttól

2022.03.02. 15:56

A február 4-én elhunyt Kossuth-díjas és Ybl-díjas építész búcsúztatása a Fiumei úti sírkertben lesz március 4-én, 10 órakor.

Pénteken vesznek végső búcsút Nagy Bálint Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építésztől, a FUGA Budapesti Építészeti Központ volt igazgatójától, a Széchenyi Akadémia tagjától a Fiumei úti sírkertben, Budapesten. A február 4-én, 73 éves korában elhunyt építész búcsúztatása március 4-én, 10 órakor lesz a Fiumei úti sírkert 11-es parcellájában.A FUGA korábbi közleményében azt írta, Nagy Bálintot saját halottjuknak tekintik, egyben a járvány miatt kérik, hogy a közvetlen részvétnyilvánítástól tartózkodjanak a búcsúztatáson jelenlévők.

A temetés után a FUGA-ban 15-19 óra között folyamatosan vetítik Nagy Bálint 2016-os székfoglaló előadását a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémián, valamint közzéteszik a FUGA YouTube csatornáján is. 

A temető címe: 1086 Budapest, Fiumei út 16-18. A 11-es parcella megközelíthető a Főbejárattól a Fő útról, az első nagy elágazásánál jobbra, a Jakobinusok útja felé térve.