Programok

Online előadás / Architecture Speaks: Harquitectes

2022.01.07. 15:47

A Finn Építészeti Múzeum által szervezett előadássorozat vendégei ezúttal a barcelonai székhelyű Harquitectes csapata. A 2000-ben alapított stúdó az elmúlt években főleg különleges, az új és a történeti építészetet meghökkentő módon vegyítő műemléki felújításaival vált híressé. Az előadás mindenki számára nyitott, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. 

„A Harquitectes építészete kiemelt figyelmet fordít az anyagok használatára. A különböző anyagi rétegek láthatósága és patinája a történelem és a jövő számára egyaránt teret biztosít." / Jenni Reuter.

Az Architecture Speaks! egy előadássorozat, melynek kurátora Jenni Reuter építészprofesszor, szervezői pedig az Aalto Egyetem Építészkara és a Finn Építészeti Múzeum. "A pandémi alatt életünk tempója lelassult, és elfeledkeztünk azokról a hatásokról, amelyeket a terek a bennük élőkre gyakorolnak, valamint az élet patinájáról, amellyel a használók töltik meg ugyanezeket a tereket. A kézművesség fontossága ismét felértékelődött. Jó minőségű, precíz kivitelezési minőségre és kézzelfogható anyagokra vágyunk. Az előadássorozat részeként hat építészstúdió képviselőit hívjuk el, hogy megosszák velünk véleményüket az építészet jelenlegi helyzetéről, folyamatairól."

A Harquitectes stúdiót négy tervező vezeti: David Lorente Ibáñes, Josep Ricart Ulldemolins, Xavier Ros Majó és Roger Tudó Galí, akik sok-sok építésszel, belsőépítésszel és diákkal is együtt dolgoznak. Mindannyian 1998 és 2000 között diplomáztak a Vallés-i Építészeti Főiskolán (ETSAV), ahol Josep és Roger azóta tanítanak is. Munkáik több nívós kitüntetésben részesültek, legutóbb például a 2021-es Berlin Art Prize for Architecture díjazottjai voltak, és sok spanyol és nemzetközi építészeti szaklapban megjelentek épületeik.

Az online előadás a Zoom-on lesz követhető. Érdeklődés esetén a részvételi szándékot az alábbi linken, legkésőbb január 11-éig, keddig kell jelezni: https://q.surveypal.com/Registration-Architecture-Speaks

A részvétel lemondása esetén az alábbi e-mail címen kell értesíteni a szervezőket: jemina.lindholm@mfa.fi A lemondás jelzése fontos, mivel így a várólistán következő személy bekerülhet a meghívottak közé.

Az előadás ingyenes és angol nyelvű, felvétel nem készül róla.