Helyek/Tájépítészet

Ön szerint ki legyen 2015-ben az Év Tájépítésze?

2015.04.13. 13:07

Az Év Tájépítésze-díj díjkiosztó gálaestje idén 2015. április 23-án (csütörtökön) 17 órakor kezdődik a FUGA-ban, ahol negyedik alkalommal adják át az Év Tájépítésze Díjat. Indul a közönségszavazás!

A díjkiosztó gála a Tájépítészet Hónapja rendezvénysorozat eseményeinek nyitányaként kerül megrendezésre, idén negyedik alkalommalA díjat a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata, a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft és a Magyar Tájépítészek Szövetsége közösen alapította 2011-ben.

A szakmai díj senior kategóriájában a címért versengenek idén: Karádi Gábor, a Korzó Stúdió, Szakács Barnabás, Szűcs Gábor és az Újirány csoport. A jelöltek nyilvános jelölési folyamat és előzsűrizés eredményeként egyénileg, vagy alkotópárosként, műhelyként versenyeznek előre benyújtott portfóliójukkal a fődíjért. A jelölteket idén is több kiváló médiaszemélyiség – Götz Eszter (szabadúszó újságíró), Pásztor Erika Katalina (az epiteszforum.hu főszerkesztője), Ránki Júlia (rádiós szerkesztő-műsorvezető, Rádió Q), Sarkadi Péter (újságíró, greenfo.hu), Szalai Anna (újságíró, Népszabadság), Zsuppán András (újságíró, Heti Válasz) laudálja majd.

Szakmai zsűrink külföldi tagja, Ursula Forczek-Brataniec Krakkóból, a Lengyel Tájépítész Szövetségből (SAK) érkezik hozzánk az IFLA Europe delegáltjaként.

A gálaműsort az L teremben kiállítás-megnyitó előzi meg, ahol bemutatjuk a senior jelöltek portfólióját és a junior pályaműveket, amelyek idén a VIII. Kerület, Horváth Mihály tér rendezéséről szólnak.

A szakmai zsűri döntése mellett lehetőségünk van Közönségdíjat is osztani. Vagyis döntési helyzetben vannak az olvasók is, akik most szavazatukkal dönthetnek a Közönségdíj sorsáról. A közönségdíjas tájépítész egy nagy értékű kortárs festmény birtokosa lesz, amelyet a tájépítész hallgatókat szabadkézi rajzra oktató Kecskés András festőművésztől szereztünk be. 

Szavazni a közönségdíjasra az Építészfórumon lehet, a szavazás a díjátadó napjáig lehetséges. Szeretettel várunk mindenkit a díjátadó gálára és az azt kísérő kiállításra. Bővebb információ a weboldalon és a díj facebook oldalánA kérdés tehát adott és válaszra, szavazatra vár: az öt idei döntős közül ki legyen 2014-ben az év tájépítésze?


A jelöltekről bővebben:

Karádi Gábor portfóliója
A Korzó Stúdió portfóliója
Szakács Barnabás portfóliója
Szűcs Gábor portfóliója
Az Újirány Csoport portfóliója