Programok

Nyitott műhelyek napja a Budapesti Metropolitan Egyetemen

2016.11.10. 15:19

Gyere el művészeti campusainkra és nézz be műhelyeinkbe! Vegyél részt az alkotói folyamatokban, próbáld ki magad! Legyen szó grafikáról, fotóról, designról, divatról, mozgóképről vagy akár animációról, média designról, belsőépítészetről, itt a helyed nálunk. Találd meg a saját utad a METU-n: alkoss, érezd jól magad, fedezd fel magadban a kreativitást! 

Időpont: 2016. november 22. (kedd) 17:00-19:00

Helyszín: Budapesti Metropolitan Egyetem Rózsa és Rottenbiller utcai campusa
1077 Budapest, Rózsa utca 4-6. (bejárat a Hutyra Ferenc utca felől)
1077 Budapest, Rottenbiller utca 17-19.

November 22-én egy délután erejéig megnyílnak a műhelyek a Budapesti Metropolitan Egyetem Rózsa és Rottenbiller utcai campusán, és az érdeklődők bekukkanthatnak Magyarország legnagyobb magánegyetemének művészeti képzéseibe.

 

Programjaink - Rottenbiller utcai campus

ANIMÁCIÓ - Kulisszatitkok élesben
Szállj be egy animációs forgatásba!

MÉDIA DESIGN - Virtuális valóságok
VR tervező workshop a Média design szak műtermében, gyere, lépj át velünk egy másik világba!

MOZGÓKÉP - Felvétel indul!
Megnézheted, hogyan zajlik a munka a kamerák előtt, mögött és a stúdióban.

 

Programjaink - Rózsa utcai campus

BELSŐÉPÍTÉSZET - OPEN SPACE
Találkozhattok egyetemünk Balatoni HEKK-es csapatával: ismerjétek meg a Hello Wood táborában készített alkotásunkat és a mögötte álló alkotókat!

DESIGN - Kiállítunk!
Hogyan jut el egy kiállításterv a megvalósulásig? Mi minden kell ahhoz, hogy a kép a falakra, a tárgy a vitrinbe kerüljön? Kövesd nyomon mi kell ahhoz, hogy létrejöjjön egy izgalmas művészeti tárlat.

DIVAT ÉS CRAFT - SÍK_TÉR_TEST
Hallgatói prezentációk és beszélgetések divatról, kézművességről, rejtelmes anyagokról, kísérleti struktúrákról. Legyél tanúja a varázslatnak, ahogy a sík térbeli elemmé válik!

FOTÓ - A sötétkamra titkai
Fotogram készítés, kísérlet fénnyel és árnyékkal, fényformázás, modulálás - ha érted, mindez mit takar, akkor gyere és próbáld ki magad, ha nem: tanuld meg nálunk!
Tiéd a reflektorfény! - Műtermi portréfotózás kis meglepetéssel.

GRAFIKA - Ismerd meg a sokszorosított grafikai technikákat!
Workshop, ahol a szita, litográfia, linó-, fametszet, rézkarc, papírmetszet technikáját mutatjuk meg Neked, és Te is kipróbálhatod, hogyan kell stencilt, papírmetszetet, linómetszetet készíteni.
Folytasd számítógépen!
Hozd el egy grafikádat és megmutatjuk, mivé alakulhat a számítógép és a kreativitás segítségével! Szkenneljük, továbbfejlesztjük és plakátot varázsolunk belőle.

 

A Nyitott Múhelyek Napjára IDE KATTINTVA lehet regisztrálni.

 

Hazánk legnagyobb művészeti felsőoktatási intézményében egyedülállóan széles palettát kínálunk: hallgatóink a film, a fotó, a divat, a craft, a design, az animáció, a grafika, a média design és a belsőépítészet különböző területein folytathatják tanulmányaikat.

 

 

A 2017-es felvételi időszakban 15 alapszakra (BA), 8 mesterszakra (MA), 1 felsőfokú szakképzésre, valamint számos szakirányú továbbképzésre várjuk a felsőoktatásban továbbtanulni vágyókat. A korábban már megismert szakjaink mellett idén átalakult és új szakokat is megismerhetnek az érdeklődők nyílt napjainkon.

További nyílt napjaink

  • 2017. január 12., csütörtök, 10 órától
  • 2017. január 28., szombat, 10 órától
  • 2017. február 8., szerda, 10 órától