Közélet, hírek

Nagyszabású sportcentrum tervezésére kapott megbízást a Triskell Épülettervező Kft. Vajszlón

2021.12.29. 10:55

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében tanuszoda, kézilabda sportcsarnok és sportszálló engedélyezési, majd kivitelezési terv szintű megtervezésére kapott megbízást a Turi Attila vezette építésziroda a közbeszerzési értesítő szerint.

A horvát határhoz közeli nagyközség központjába tervez új sportcentrumot kialakítani a kormány, melyre nyílt közbeszerzési eljárás keretében kerestek építész tervezőt. A kiírás szerint a megvalósuló épületeknek követnie kell a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program eddigi organikus építészeti látványvilágát, így talán nem meglepő, hogy a terveket végül a Makovecz-tanítványként induló, de pályája során az organikus stílust egyéni formanyelvvé fejlesztő Kossuth- és Ybl-díjas Turi Attila vezette Triskell Épülettervező Kft. készítheti. Az iroda nevéhez fűződik több hasonló beruházás tervezése, mint például a dunakeszi vagy szobi tanuszodák.

Ahogy az a közbeszerzési értesítőből kiderül, a megbízás részeként az építészeknek engedélyezési tervet kell készíteniük egy bruttó 3350 m2 alapterületű tanuszodához, egy 1900 m2 alapterületű kézilabda sportcsarnokhoz; felmérési és engedélyezési tervet egy meglévő kétszintes, 1000 m2 alapterületű épület sportszállóvá való átalakításához; egy meglévő aszfaltos kézilabda pálya a bontásának és helyette új területen rekortán burkolatú, világítással rendelkező kézilabdapálya teljes körű tervezése; valamint a telken belüli utak, parkolók és közművek tervezése és egy 400m-es futókör tervezése kiviteli terv szinten. Az uszoda tervezésénél külön kiemelték, hogy annak a Magyar Úszószövetség által javasolt műszaki tartalommal és elrendezéssel kell rendelkeznie.

Az október elején kiírt közbeszerzésen a Triskell Épülettervező Kft. mellett a Perfektum Építész Kft. nyújtott be ajánlatot.