Közélet, hírek

Mintha egy sci-fi filmet néznénk

2017.06.19. 08:42

Szegeden, a régi Kábelgyár területén kezdik meg ősszel az ufóparkra emlékeztető Cédrus Liget kivitelezését. A galaktikus lakópark, mely új értelmet ad a társasház és az otthon fogalmának, Bara Ákos koncepciója alapján valósul meg.

Már majdnem tíz éve készült részletes terv a szegedi egykori Kábelgyár területére. 2008-ban hiába döntöttek lakópark építéséről, az építkezés nem kezdődött el. Eddig. A tervek szerint a 2017 őszén kezdődő high-tech beruházás ötvözi a modern eleganciát, kényelmet, környezettudatosságot és költséghatékonyságot. A Cédrus Liget néven megvalósuló lakópark egész Közép-Kelet-Európában egyedülálló: helyet kap benne 593 lakás, irodák, szépségszalon, konditerem, élelmiszerüzlet, étterem, kávézó.

Az innovatív építészeti megoldásoknak köszönhetően minden földszinti és emeleti lakáshoz nagy méretű terasz tartozik, melyet parapet és szemöldök nélküli, alumínium tokos, kétrétegű, hőszigetelt üvegezéssel ellátott panoráma ablak köt össze a lakásokkal. Számos variációból állítható össze a lakás belső kinézete, de természetesen egyedileg választott, hozott anyaggal is elvégezhető a kivitelezés. A teljes létesítmény hőszolgáltatásáról saját geotermikus rendszer gondoskodik. A padlófűtés és az alapfelszereltségébe tartozó lakásonként szabályozható klímarendszer páratlan emissziós mutatókat és több, mint 30%-os rezsicsökkenést garantál.


forrás: szegedma.hu, cedrusligetszeged.hu