Programok

MINDEN TÉRBEN GYEREKEKKEL 2.0

2021.02.03. 13:19

A Fején találni a szöget! az eseménysorozat második alkalma. A helyzetfeltárást és elemzést követően a mostani alkalom témája a priorizálás, közösségi vízióalkotás és célok megfogalmazása fiatalokkal.

Látnánk a várost gyerekszemmel? Milyen kreatív módszerek és eszközök segítik a fiatalok részvételét? Hogyan vonhatjuk be őket a tervezésbe? Tehetjük mindezt online? A ‘minden térben gyerekekkel’ rendezvénysorozat ezeket a kérdéseket járja körül. Vendégek a téma nemzetközi és hazai szakértői, akik előadások és workshopok keretében osztják meg tapasztalataikat, hogyan lehet kreatív és játékos megoldásokkal eljutni a helyszín felméréstől a közös ötletek teszteléséig.

Az előadók:
Húsznegyven Egyesület (Budaörs): 2014-ben alapították azzal a céllal, hogy építészeti párbeszéd segítségével hívják fel a budaörsiek figyelmét arra, hogy milyen fontos a lakókörnyezetük. Ezen belül a gyerekek oktatását tartják a legfontosabbnak, hiszen nem lehet elég korán elkezdeni az ő épített környezeti nevelésüket. Rendszeresen tartanak nekik foglalkozásokat, városi sétákat, nyári tábort. Az előadás során bemutatják az egyesület építészeti gyerekprogramjait dióhéjban, és ismertetikk hogy milyen módszerrel vezették be a gyerekeket a SWOT analízis rejtelmeibe.

Barbara Feller, Mag. phil, Dr. phil. (Bécs) történelmet és pedagógiát tanult a Bécsi Egyetemen, 1996 óta az Osztrák Építészeti Alapítvány igazgatója (Architekturstiftung Österreich), 2001-től az OeAD GmbH építészeti tanácsadója, 2010-ben lett a “BINK - épített környezeti nevelésért kezdeményezés" - elnöke, és 2013 óta a Kulturális Minisztérium Építészeti Bizottságának tagja. A kétévente megjelenő “Best of Austria. Architecture" publikáció felelős szerkesztője. Szakterületei: fiatalok épített környezeti nevelése, a városi élet a 20. és 21. században, író és kurátor. Előadásában néhány osztrák kezdeményezéssel és jó gyakorlattal, az őket működtető hálózatok és együttműködések összefüggéseivel ismerkedhetnek majd meg a résztvevők.

Regisztrálni az alábbi linken lehet.