Épületek/Irodaépület

Megrendelői nyitottság, tervezői bátorság

2018.02.13. 17:25

A Dealogic új irodája egyáltalán nem szokványos munkahely, a képek láttán mintha nem is iroda lenne. A megrendelőkkel a közös találkozásból, megálmodásból a megvalósítás végül immáron hét éves kooperáció során Szegő Gábor, Hitka András, Gáti Anna és Szabó Andrea belsőépítészek munkája.

Dealogic Playground nevet kapta az amerikai tőzsdén jegyzett szoftverfejlesztő cég, a Dealogic idén átadott irodája, mely nevében rejti a design koncepciója alapját. A délövi játszótér és honi retro hangulatában megfogalmazott tér 72 dolgozónak ad otthont 580 nm2-en a Margit Palace irodaházban. E költségérzékenyebb munkatér tervezésénél fontos szempont volt a felületi design minél árnyaltabb és mobilisabb megfogalmazása lévén, hogy átmeneti irodaként került megvalósulásra 2 éves ciklusra. Emiatt a benne megjelenő elemek tervezésénél fontos szempont volt a mobilitás, az újrahasznosíthatóság, valamint a költséghatékonyság.


 

Komolyabb szerkezeti átalakításra nem lévén mód, a tervezői koncepció egy modernkori játszótér ötletét vette alapul, melynek költöztethető alapelemei egy játszóteret alkotnak, tele vidám és szellemes megoldással. Központjában egy hatalmas úszómedencét idéző kanapé terül el, annak minden elengedhetetlen kiegészítőjével (gumilabda, úszógumi párna, laptoptartó úszódeszka), hozzá napozóágyak.

 


 

A bejáratnál vintage dolgozósarok fogadja az érkezőket recepciós pult gyanánt, mögötte négyszemélyes hintapad, mely alternatív kistárgyalóként is funkcionál. A legvilágosabb sarokban egy dobogós kialakítású openspace előadó található formabontó vizuális kultúrával, amely ötvözi az uszodai strandhangulatot és egy fehérhomokos nyaralóövezet stílusjegyeit. A konyha-étkező szintúgy eklektikus életérzést áraszt, erőteljes, életvidám színekkel, hangsúlyos kontrasztokkal, egyedi tervezésű konyhafronti grafikával, üvegfóliával, természetes anyagokkal és sok-sok zölddel.

 


 

Úgy gondoljuk, hogy megrendelői nyitottság és tervezői bátorság találkozásának sikeres eredménye lett a Dealogic Playground. A visszajelzések arról tanúskodnak, hogy a bennünk élő gyerekek megszólíthatók, és nem zavarják a hatékonysági faktort munkavégzésben: a Dealogic munkatársak felszabadultan vették birtokba munkaköri játszóterüket. Mindent egybe véve, a Dealogic Playground egy kreatív és bátor munkahely, ami mer kitörni a keretek közül, és új perspektívákat nyitni a hazai munkaerő piacon. A hosszú évek szoros együttműködésének köszönhetően a munkát a Stay in Hungary Kft. jóvoltából és a tervezés előkészítésétől a kulcsrakész átadóig ívelő támogató menedzselésével és a Telesis Kft. minden részletre kiterjedő kivitelezői gondosságával alkottuk meg.

Gáti Anna