Közélet, hírek

Magyar döntős az Inspireli Awards versenyén

2021.08.26. 10:11

Krajnyák Nándor Bence pályaműve is bekerült az InspireliAwards.com - architecture & design nemzetközi versenyének döntőjébe építészet kategóriában. A pályázatra összesen 89 ország hallgatója majd 1300 pályaművel jelentkezett, a shortlistre pedig Krajnyák egyedüli magyarként jutott be.

Az Inspireli Awards a világ legnagyobb építész hallgatóknak szervezett versenye. Célja a fiatal tehetségek online támagatása nevezési díj nélkül, hogy hovatartozástól, szociális helyzettül függetlenül mérhessék össze tehetségüket a diákok. A nevezők a projektjeik feltöltése után a nemzetközi színtérről kapnak visszajelzést arról, hogy miben lehetne fejleszteni munkájukat, prezentációjukat. A díjakat építészet, belsőépítészet és urbanizációs területen osztják ki. 

Az építészet kategória 41 döntőse között van Krajnyák Nándor Bence, az Aggteleki Nemzeti Park részeként elgondolt Esztramos Esszencia Látogatóközpontjának terve is, melyet mintegy 89 ország 1286 pályaműve közül válogattak be egyedüli magyar tervként. 

"A diplomamunka célja a térség turizmusának elindítása a hely léptékéhez illeszkedően. A beavatkozások megalkotásának alapját az öko-, a fenntartható-, és a Niche-turizmus háttere adja. Az alapgondolat a hely identitásának újraélesztése, a hegy gyógyítása, miközben egy múlttal integrált, rendezett jövőt alkotunk."  - olvasható a projekt Építészfórumon is olvasható bemutatásában. 

A zsűri szeptemberben ül össze a bírálatra, a győztesek bejelentése pedig októberben várható.