Programok

Lúzernegyed, vagy világörökség? - Újabb bontásokat és túlépítéseket terveznek!

2008.04.09. 08:18

Az új rendezési tervet készítő építész ”lúzer negyednek” nevezte Belső-Erzsébetvárost.
Heteken belül elfogadják az új szabályozási tervet. Eszerint részben vagy egészben lebontanának legalább egy tucat házat, például a Nagydiófa utca 8-at. Békés demonstráció április 14-én, hétfőn 14 órakor a Nagydiófa utca 8. előtt.

Amikor 2004. tavaszán a Nagydiófa u. 8. udvarán kivágták az éppen virágzó három fát, a szemközti házak lakói napokig lelki betegek voltak. Amikor tavaly tavasszal megjelent a ”Belvárosi lakások leköthetők” molinó a ház homlokzatán, és a cikkek a 150 éves ház bontásáról, a 7 emeletes, többszintes mélygarázsos új ház építéséről, volt aki sírt. Ma már tudjuk, hogy a jelenség Budapesten messze nem egyedi, a zsidónegyedben pedig főleg nem az. Meg akarjuk védeni épített és élő környezetünket, hogy segíteni tudjunk a hasonló cipőben járóknak.

2008. 02. 01-től végre VÁLTOZTATÁSI TILALOM van Belső-Erzsébetvárosban. Az új építési szabályozás megállíthatja a rombolást és a negyed túlépítését. Ha nem érjük be a szokásos látszat-intézkedésekkel. Lúzernegyed, vagy világörökség? Jogunk van dönteni, rajtunk is múlik. Lehet más a világ...

Újabb bontásokat és túlépítéseket terveznek!

Az új rendezési tervet készítő építész ”lúzer negyednek” nevezte Belső-Erzsébetvárost.
Heteken belül elfogadják az új szabályozási tervet. Eszerint részben vagy egészben lebontanának legalább egy tucat házat, például a Nagydiófa utca 8-at.

Állítsuk meg együtt a dózert!

Egyesületünk postacíme: 1072 Budapest Nagydiófa u. 5.
E-mail: nagydiofa/kukac/gmail.com 06-20/922-2588

Jöjjön el Ön is április 14-én, hétfőn 14 órakor a Nagydiófa utca 8. elé.

A Hunyadi téren, a Király utcában és a Nagymező utcában is győzött a civil akarat, most rajtunk a sor.

A békés demnstráció szervezői: Nagydiófa Egyesület, SZEM, Levegő Munkacsoport, Szindikátus, Óvás!

forrás: Nagydiófa Egyesület