Design/Formatervezés

Kutyalámpa személyiséggel - LUMINOSE

2014.12.01. 10:13

A LUMINOSE egy asztali design falámpa, finom kézműves munkával előállítva, amely design- és kutyabarátságból született. Zimmerer Erzsébet archetipikus kutyamozdulatok leképezésével, azok más kontextusba és léptékbe helyezésével tervezte ezt az állítható és interaktív fa asztali lámpát. Lente Márton pedig olyan környezetet tervezett és épített amelyben LUMINOSE jól érzi magát, brandet, az arculattól a webdesign és -fejlesztésig.

A LUMINOSE megváltozott munkaképességűek közreműködésével készül, különös odafigyeléssel. A kutyalámpa teste különböző színekben készül: a natúr változat jó minőségű, kézzel megmunkált tölgyből, a fekete-fehérek bükkfábóló. LUMINOSE okos: a fa alkatrészekbe egy LED panel van ültetve, ami 85%-al kevesebb energiát használ mint egy általános asztali lámpa.

A tervezők úgy gondolják, hogy csak a jó, puritán design képes megszólítani az embereket erőlködés nélkül. Erre szeretnék felhívni a figyelmet a LUMINOSE-zal, a designt a hétköznapi emberekhez eljuttatva.

[imagelist|imgid=|name=luminose-a-fa-asztali-lampa-amit-te-krealsz-03.jpg|title=-]

A lámpa több mint egy éve a MOME kísérleti műhelyéből indult, ez idő alatt a projekt egészen a forgalomba hozható termékig (brand-arculattal és egyedi tervezésű-fejlesztésű webshoppal) nőtte ki magát.

LUMINOSE prototípusa októberben mutatkozott be a Design Hét Budapest keretein belül. Sok-sok tervezésbe és prototípuskészítésbe fektetett idő után LUMINOSE - the lovely lamp most végre elindult.

Tudj meg többet és szabd személyre sajátodat exkluzívan a lumino.se oldalon. Az egyedi, fa, asztali lámpa bevezető ára 149.00 €, azaz körülbelül 46.000 Ft ebben az évben.

[imagelist|imgid=|name=luminose-a-kutyalampa-szemelyiseggel-04.jpg|title=-]

Zimmerer Erzsébet és Lente Márton designerpáros, a MOME Mesterképésének építőművészet szakos hallgatói. Kollaborációjuk úgy definiálható, hogy amit Erzsébet termékben képvisel, azt Márton vizuálisan és a weben.