Programok

Koller-díj 2014

2014.07.03. 10:11

Ábrahám Rafael grafikusművész veheti át idén a Koller György emlékére alapított Koller-díjat. Az átadási ünnepséget idén tizenhatodik alkalommal rendezik meg.

„Szerette a művészetet és az életet. Szeretete túléli őt ebben a díjban" – ez a felirat áll a Koller-díj érméjén, amit idén július 9-én 18.00-kor adnak át a Vigadó Galériában. A rendezvényen köszöntőt mond Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, és a díj alapítója, Koller Edit, aki férje, a galériatulajdonos Koller György emlékének szentelte az évente egyszer átadott elismerést.

Koller György 1953-ban alapította meg Magyarország első magángalériáját, mely máig a magyar kortárs képzőművészeti műkereskedelem egyik legfontosabb intézménye. Második felesége, Koller Edit a Magyar Művészeti Akadémia pártoló tagjaként aktív támogatója a hazai képzőművészeti életnek.

A Koller-díjat idén Ábrahám Rafael festő- és grafikusművész veheti át, a díjazottat Feledy Balázs művészeti író laudálja. A díjátadó után megnyílik Ábrahám Rafael grafikákból álló kiállítása, melyet szeptember 14-ig lehet majd megtekinteni.