Programok

Kék-zöld infrastruktúra tervezés a gyakorlatban – a Ramboll Studio Dreiseitl bemutatkozása

2021.03.31. 16:40

Online előadás keretében Dipl.-Ing. Constantin Möller és Dr. Csizmadia Dóra beszélget a kék-zöld infrastruktúra tervezés gyakorlati kérdéseiről, problémáiról és a témával több évtizede foglalkozó Ramboll Studio Dreiseitl filozófiájáról.

„Míg egyes területeken a víz a növekvő szárazságok miatt egyre jelentősebb kinccsé válik, máshol az intenzív csapadékesemények okozta károk költségei nőnek kezelhetetlen méretűvé. Magyar szakmai körökben is egyre gyakrabban elhangzik, hogy gyökeresen meg kell változtatnunk a vízhez való tervezői hozzáállásunkat, és a csapadékvíz elvezetése helyett a helybentartást alkalmazni vezérelvként, ám egyelőre nagyon kevés olyan hazai projekt van, amely például szolgálhat.

A Ramboll Studio Dreiseitl több évtizede foglalkozik német és nemzetközi kék-zöld infrastruktúra projektek tervezésével. Előadásunkban szeretnénk bemutatni Nektek a filozófiánkat és a gyakorlati tervezést egy érdekes németországi projekten keresztül – mindennapi munkánkhoz hasonlóan egy tájépítész és egy vízépitőmérnök közös tolmácsolásában."
Dr. Csizmadia Dóra

 

Az előadás az alábbi linkre kattintva érhető majd el 18:00-tól.

Az előadás első fele magyar, a második rész pedig angol nyelven hangzik el.