Programok

JURGEN BEY a MOME-n

2022.04.22. 09:45

Április 26-án előadást tart a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen a kortárs holland design kiemelkedő alakja, Jurgen Bey, a Water School és a PROOFF projektek megálmodója. Az esemény mindenki számára nyilvános és online is követhető lesz.

Bey előadásában a Rianne Makkink építésszel közösen alapított Makkink & Bey Stúdió projektjéről, a Water School koncepciójáról beszél majd, amely innovatív módon járja körbe a tanulás, az alkotás és a közösség fogalmát úgy, hogy a vizet, és a víz felhasználásának társadalmi vetületeit helyezi középpontba.

Jurgen Bey az egyik legnevesebb holland designer, aki nem csak padjáról (Tree-trunk bench) ismert, de olyan paradigmaváltó márkák létrehozásáról is, mint a PROOFF, benne az Earchair, amely teljesen újragondolja például az irodai munkavégzés módjait, a közösen használt terek funkcióit.

A vizionárius holland designer szeret léptékváltásban gondolkodni. Az első holland konceptuális tervezők egyike, akinek a számára kiemelten fontosak a közösség és a fenntarthatóság értékei. Ahhoz a tervező generációhoz tartozik, amely a 90-es években rájött, hogy a design terén is paradigmaváltásra van szükség - talán ennek is köszönhető, hogy a holland design akkor ismét visszakerült a nemzetközi piacra.

A több száz, múzeumok, galériák, intézmények, cégek számára megvalósított projektet jegyző, világhírű tervező most kilenc év után újra a MOME-n tölt egy szakmai napot a MOME MAG projekt tanácsadójaként.

Az esemény nyilvános, nyelve angol.

Az előadás végén – amennyiben az idő engedi – kérdésfeltevésre is lesz lehetőség.

A helyszínen kép- és videofelvételt készítünk, amit később a MOME online kommunikációjában használunk fel.

Az esemény a MOME MAG kezdeményezésében és a Holland Nagykövetség támogatásával jött létre.

Facebook-esemény