Épületek/Irodaépület

Iskolából iroda - EPAM Szeged

2018.03.01. 16:05

Belsőépítészet rovatunk folytatásában ismét olyan iroda kialakítása következik, amelyben a megbízó cég igényei és a belsőépítész kreativitása jól összhangra találnak. Ezek azok a szerencsés találkozások, amikből kedvező légkör születik. Tervezők: Pivot270.

Az EPAM szegedi irodája az egykori Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola felújított épületébe 2017. szeptember végén költözött be. Az épületben már évek óta nem folyt oktatás, kihasználatlanul és üresen állt. A Finext Startup Kockázati Tőkealap 2016-ban megvásárolta és megkezdte az épület felújítását. Az eredeti komplexumot kibővítették, és a meglévő ingatlanra még két emeletet ráépítettek, így ötszintes lett az épület.


 

A cég Szegeden 2008-ban kezdte meg működését, mintegy 20 alkalmazottal 200 négyzetméteren, mára már több, mint 350-en dolgoznak itt. A lendületes növekedés és a magas ügyfél- és biztonsági elvárások megkövetelték, hogy a cég egy nagyobb és korszerűbb irodába költözzön. Az új iroda külső és belső megjelenése egyaránt egy modern, letisztult vonalat tükröz. Kialakításakor belsőépítészeti szempontból fontosnak tartották, hogy az itt dolgozóknak modern, kreatív helyet biztosítsana ak munkavégzéshez, melyben a Pivot270 Kft. volt a partnerük. Mivel a cég szakembereinek munkája megköveteli az állandó számítógép előtt tartózkodását, nagy figyelmet fordítottak az ergonómiailag magas szintű munkaterületek kialakítására.


 

Emellett figyelembe vették azt is, hogy amikor a dolgozók szünetet tartanak, fel tudjanak frissülni, mielőtt folytatják munkájukat. Éppen ezért az épületben három rekreációs szoba található, ping-pong asztalokkal, csocsó asztalokkal, babzsák fotelekkel, videó- és társasjátékokkal valamint biliárd asztallal. A nyugodt munkavégzés érdekében az épületben számos “phone booth”, azaz telefonfülke is kialakításra került, így a munkatársak nem zavarják egymást, legyen szó egy gyors telefonról vagy egy hosszabb konferencia hívásról, a fülkék minden alkalomra megfelelőek. Az ötödik emeleti 100 négyzetméteres tetőterasza tervek szerint a tavaszi és nyári időszakban grillteraszként fog funkcionálni, melyet bármelyik dolgozó lefoglalhat egy péntek esti, munkaidő utáni sütögetésre. 

 

 

A gimnázium egykori épülete évek óta elhanyagolt volt, így számukra öröm, hogy egy pusztulásra ítélt épületet tudtak újjáéleszteni. Szegeden és környékén teljes mértékben egyedülálló ez az „A” kategóriás irodaház. Az épület elhelyezkedése minden szempontból kiváló, hiszen a belvárostól mindössze 15 perc séta, és tömegközlekedéssel is nagyon jól megközelíthető. Mindamellett, hogy az új épülettel sikerült egy motiváló, kreativitást előidéző munkakörnyezetet teremteni munkavállalóik számára, szeretnének a helyi szakmai közösségek és meetupok számára is megfelelő teret nyújtani.