Programok

Inter-aktus / a 3h építésziroda kiállítása

2009.08.28. 05:22

Győrött, a Városi Művészeti Múzeumban megnyitja: Dr. Winkler Gábor építész, egyetemi tanár. Megtekinthető 2009. szeptember 5. - november 8. között.

A 3h építésziroda Csillag Katalin és Gunther Zsolt vezetésével olyan európai építészeti és kulturális kapcsolatokkal rendelkező csoportosulás, amely tudatosan vállalja fel a progresszív építészeti magatartást. Az építészetet széles skálán értelmezik: a belsőépítészet és a város illetve környezet-tervezés képezi tevékenységük két pólusát.
Céljuk egy olyan építészeti nyelv megteremtése, amely híven és őszintén tükrözi a mai kor jellegzetességeit. Munkáikra egyformán hat a kulturális és a történelmi közeg, valamint a jelenkori létforma.

 

 

A most megnyíló kiállításon 18 terv tekinthető meg, bemutatva azt az új látásmódot, amely megnyilvánul a 3h építésziroda építészeti törekvéseiben. A környezetükben talált tárgyak inspirálólag hatnak rájuk, azokat folyamatosan beépítik munkáikba. A bemutatott tervek kiemelten foglalkoznak a közösség számára épített terekkel, épületekkel, ahol a városlakó kerül a középpontba.

megnyitó: 2009. szeptember 4-én, pénteken 18 órakor
helyszín: Városi Művészeti Múzeum főépülete, Esterházy-palota (9021 Győr, Király u. 17.)

megnyitja: Dr. Winkler Gábor építész, egyetemi tanár
megtekinthető: 2009. szeptember 5. - november 8.

Rendkívüli nyitva tartás az Építészet Világnapján, 2009. október 5 (hétfő)  10–18 óráig! A kiállítás megtekintése a világnapon  ingyenes!

kapcsolódó események

● 2009. október 3. (szombat) 15 óra  „párhuzamok 02: a hely”

Nemzetközi szimpózium a hármashatár mentén, osztrák, magyar és szlovák résztvevőkkel. Előadók: Simon Mariann (építész, teoretkius), Henrieta Moravčiková (építész, teoretikus), Klaus –Jürgen Bauer (építész, teoretikus),  Gunther Zsolt (építész)

A kerekasztal beszélgetés moderátora: Bürger Nóra (építész, kurátor)

Tér – Építő - Játék   Családi délután. Múzeumpedagógiai foglalkozás az INTER–AKTUS kiállítás és a 10. Nemzetközi Grafikai Biennálé kapcsán.

 A foglalkozást vezeti: Gergics Ágnes múzeumpedagógus

(A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat kísérő rendezvényei)

● 2009. október 17. (szombat) 15 óra  „Az építészeten innen, a fogalmakon túl: az idő, a pénz, a közösség és a helyzet.” Előadások a 3h építésziroda INTER-AKTUS c. kiállításán szereplő 4 kiemelt téma kapcsán. Előadók: Schein Gábor (irodalomtörténész), Klein Rudolf (építész, teoretikus), Tilmann J. A. (filozófus), Ferkai András (építész, teoretikus)

Az előadások helyszíne: Városi Művészeti Múzeum, Esterházy – palota, I. emelet  9021, Győr, Király u. 17.

Az építészeti programok múzeumi belépővel látogathatóak. Felnőtt belépő 800Ft/fő, diák 400Ft/fő, a VMM BK tagoknak ingyenes.