Programok

Hol a helye a fenntartható zöld építészetnek a társadalmi változásban?

2016.08.11. 10:04

Kevin Kimwelle ma este 8 órától tart előadást a témában a KÉK projekt galériájában. Az előadás annak a sürgősségére hívja fel a figyelmünket, hogy a társadalmi változásban mi is részt vállaljunk.

Jelenleg egy közösségi központ létrehozásán dolgozik Dél-Afrikában, melyet halmozottan hátrányos közeg, limitált víz és áram ellátás, kiépített utak hiánya, valamint magas munkanélküliség jellemez. A projekt arra keresi a válaszokat, hogy hogyan lehet az építészeti design a társadalmi változás mozgatórugója, zöld építészeti módszerekkel.

A KÉK - Kortárs Építészeti Központ által társszervezett előadás annak a sürgősségére hívja fel a figyelmünket, hogy a társadalmi változásban mi is részt vállaljunk. Az előadás elsősorban azzal foglalkozik, hogy hol a helye a fenntartható zöld építészetnek a társadalmi változásban. Egy utazásnak leszünk részesei. Dél-Afrika egyik legszegényebb területére látogatunk el – egy port elizabeth-i telepre, ahol Kevin Kimwelle egy közösségi központ létrehozásán dolgozik. Az innovatív épület 80%-ban újrahasznosított anyagokból épült és arra kínált megoldást, hogy a szegény közösségek emberhez méltó körülmények között élhessenek...

További információ az előadásról és az előadóról:

"Jelenleg egy multidiszciplináris kutatáson dolgozom, kutatásom két fő területe szokatlan módon ellentmondásos: építészeti design (művészetek/ építészet), és társadalmi fejlődés. Ennek megfelelően két egyetemmel működök együtt, a Cape Peninsula University of Technology-vel, ahol részvételi és befogadó tervezésről tanulok és a Nelson Mandela Metropolitan University-vel, ahol a társadalmi fejlődés és a közösségi részvétel eszközeinek elsajátításán dolgozom."

Az előadás nyelve: angol
A részvétel ingyenes.