Programok

Funding the Cooperative City – Budapest

2016.03.25. 13:14

A Funding the Cooperative City – Budapest egy nemzetközi sorozat budapesti eseménye, zártkörű workshopokkal és nyilvános beszélgetésekkel. Az esemény célja, hogy innovatív gazdasági modelleket mutasson be a közösségi terek és szolgáltatások működtetésében. 

Új gazdasági modellek a közösségi alapú városfejlesztésben

A Funding the Cooperative City – Budapest egy nemzetközi sorozat budapesti eseménye, zártkörű workshopokkal és nyilvános beszélgetésekkel. Az esemény célja, hogy innovatív gazdasági modelleket mutasson be a közösségi terek és szolgáltatások működtetésében, valamint megvizsgálja a közösségi finanszírozás illetve a közösségi befektetés módszereinek alkalmazhatóságát a budapesti/magyarországi ingatlanpiacokon – közösségi célú ingatlanok létrehozását, társadalmi vállalkozások inkubációját, illetve városrehabilitációs hatásokat megcélozva. A budapesti workshopok több európai országból érkező vendégei különböző innovatív közösségi városfejlesztési folyamatok kezdeményezői, az üzlethelyiségtől a sokezer négyzetméteres gyárkomplexum léptékéig, illetve olyan “etikus” befektetési alapok képviselői, amelyek kifejezetten közösségi célú ingatlanfejlesztésekbe fektetnek be. Az esemény egyúttal a KÉK Lakatlan programjának eleme, a nemzetközi re:Kreators és Seismic hálózatok találkozója illetve a Budapest Activated Programsorozat része, melyet a Creative Industries Fund NL támogat.

Időpont: 2016. április 6-8.
Helyszín: KÉK – Kortárs Építészeti Központ (Budapest 1111 Bartók Béla út 10-12.)
Szervező: Eutropian (Róma - Bécs - Budapest) http://eutropian.org/
Weboldal: http://cooperativecity.org/


Előzetes program

április 6.

19:00 - Civil gazdaság és városfejlődés
Czafrangó János (Erste Bank), Móricz Péter (Corvinus Egyetem), Alföldi György (RÉV8)

20:00 - Közösségi finanszírozás és a városi terek
Szegedi Andrea (Adjuk össze), Soóki-Tóth Gábor (RICS Planning & Development), Harsányi Eszter (MagicMe)

április 7.

18:00 - Közösségi innováció és kooperatív városfejlesztés
Pakhuis De Zwijger Amsterdam, Stipo (Rotterdam), Holzmarkt25 / Mörchenpark e.V. (Berlin), Make a Point (Bukarest), Stealth / KO GRADI GRAD (Amszterdam/Belgrád), Largo Residências / ateliermob (Lisszabon), Vic Viverodeiniciativasciudadanas (Madrid) Osiedle Jazdów (Varsó), KÉK- Contemporary Architecture Centre (Budapest)

április 8.

18:00 - Közösségi terek és innovatív gazdasági modellek
Shuffle Festival (London), ExRotaprint (Berlin), Stará tržnica (Pozsony), Paradocks (Bécs), Nod makerspace (Bukarest), Stiftung Trias (Hattingen), space&matter (Amszterdam), Granby Four-Streets Clt (Liverpool)