Programok

Free Riga 2014 & DIY Tel Aviv

2014.05.13. 09:54

Mārcis Rubenis (Riga, Lettország), a Free Riga 2014 alapítójának és Roy Fabian (Tel-Aviv, Izrael) építész, képzőművész angol nyelvű előadása.

A Free Riga 2014 célja, hogy a lett főváros kihasználatlan tereit hozzáférhetővé tegye a lakosság és kulturális, közösségi funkciók számára – hogy a parlagon heverő magántereket közterekké alakítsa. Indulásuk óta megvalósítottak egy sikeres figyelemfelhívó kampányt, számba vették Riga üres épületeit, elkezdtek tárgyalni önkormányzatokkal és beszélni, területeket bejárni helykereső szervezetekkel.

Az utóbbi években Tel-Aviv várostervezői osztálya egyre nagyobb érdeklődést mutat a kultúra és művészet eszközeit a városfejlesztés folyamataiba integráló módszerek iránt. Tel-Aviv független kulturális szcénája partnere lett az ilyen irányú városi kísérleteknek. Egy, a DIY (Csináld magad!) kultúra és művészet városmegújításban játszott lehetőségeit vizsgáló átfogó analízist követően egy pilóta projekt indult el Neve Shaanan belvárosi kerületében.

Csatlakozz az eseményhez a Facebookon és hívd el barátaidat is!
További információ ide kattintva olvasható.

A [variations for vacancy] sorozat előadásai a legfrissebb, üres épületekhez és azok újjáélesztéséhez köthető kezdeményezéseket mutatják be a világ minden tájáról.

Az esemény Budapest Főváros Önkormányzata Rögtön Jövök! és a Kortárs Építészeti Központ Lakatlan programjának együttműködésében valósul meg.