Közélet, hírek

Év Tájépítésze Díj 2017 - indul a jelölés!

2016.12.05. 10:00

A Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Semmelrock Stein+Design Kft idén hatodik alkalommal indítja el az Év Tájépítésze és az Év Junior Tájépítésze-díjak jelölési folyamatát. A díjakat immár hagyományosan április 26-án, a Tájépítészet Hónapja rendezvénysorozat keretében adják át.

Jelölés az Év Tájépítésze-díjra

A senior kategóriában már elindult és december 31-ig nyitva áll a jelölés a díj honlapján az Év Tájépítésze Díj menüpont alatt. Bárki jelölhet. A jelölés anonim, a honlapon található űrlap kitöltése és beküldése szükséges hozzá. A jelöléseket felkért szakmai zsűrik értékeli, majd a benyújtott életrajz alapján választja ki az 5 döntőst.  Év Junior Tájépítésze - regisztráció ötletpályázatra

A junior kategóriában önállóan, egyénileg kell jelentkezni a honlapon található űrlap kitöltésével az Év Junior Tájépítésze Díj menüpont alatt. A jelentkező tájépítész hallgatók és 3 évnél nem régebben végzettek automatikusan kapnak visszaigazolást és jelszavas belépési lehetőséget a honlap zárt felületére, ahonnan a kiírt ötletpályázattal kapcsolatos minden információ letölthető. Ide kell majd feltölteniük anonim pályázatukat is; amelyet a zsűri értékel majd. A jelentkezők között a szervezők még idén megosztják a pályázati célterület paramétereit. A juniorok jelentkezésüket online, 2017. február 28-ig adhatják le - ez egyben a pályaművek feltöltésének végső határideje is. 
A zsűri összetétele

A díjakat elbíráló 9 tagú szakmai zsűri elnöke az előző év Ormos Imre-emlékérmese, vagyis Komlósné Hlatky Katalin. Külföldi zsűritag Eric Luiten, a Landscape Architecture Europe szerkesztőbizottság elnöke. A zsűribe a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata, az Magyar Tájépítészek Szövetsége, a Semmelrock, a SZIE Tájépítészeti Kar, a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége, a Magyar Önkormányzati Főkertészek Szövetsége és a Magyar Építőművészek Szövetsége delegál tagokat.

A zsűri tagjairól és a zsűrizési szempontokról bővebben a honlap Zsűrizés menüpontjában találhatók információk. 

A díjról és az eddigi díjazottakról bővebben itt olvashatnak.

 

forrás: sajtóközlemény