Pályázatok/Magyar

EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben – pályázat építészeknek és hallgatóknak

2021.04.23. 12:42

Idén ismét két kategóriában lehet nevezni, a pályázat zsűrije a tervezett épület változatos anyagfelhasználási lehetőségeit, illetve innovatív megoldásait várja az egyszerűtől a legbonyolultabbig. A meghosszabbított jelentkezési határidő szeptember 30. 

A környezetbarát szálcement homlokzatburkolatokat gyártó EQUITONE idén hatodik alkalommal írta ki nyílt, országos pályázatát, aminek célja az építészek munkájának elismerése mellett az anyaghasználat változatosságának és az EQUITONE szálcement lapokkal burkolt épületek sokszínűségének bemutatása. Emellett a kiíró a pályázattal is hozzá kíván járulni az egyre inkább elvárt és népszerű, a környezettudatosságot fókuszba állító, felelős tervezői gondolkodás terjedéséhez.

Két kategóriában várják a beérkező pályamunkákat: ­

- az építészek esetében pályázni megépült épülettel a terv dokumentációjának benyújtásával lehetséges, a felhasznált EQUITONE anyag pontos helyének, fajtájának és méretének megjelölésével, 

- az építészhallgatók pedig bármilyen funkciójú épület tervével, mint hallgatói munkával indulhatnak, amely lehet diplomaterv, komplex tervezés, egyéb féléves terv, vagy a hallgató kifejezetten e pályázat céljára készített munkája. Feltétel azonban, hogy a pályázó a benyújtott terveken egyértelműen az EQUITONE szálcement homlokzatburkolati rendszereket használja, és a benyújtott pályamű esetén alkalmazza a tervezési szabályokat.

A pályázat zsűrije a tervezett épület EQUITONE anyagok változatos felhasználási lehetőségeit, illetve innovatív megoldásait várja az egyszerűtől a legbonyolultabbig.

A pályázat határidejét meghosszabbították, az új dátum: 2021. szeptember 30.

A zsűri tagjai 2021-ben:

- Patartics Zorán, Ybl Miklós-, Pro Architectura díjas építész

- Tima Zoltán, Prima Primissima-, Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építész

- Kertész András Tibor DLA, Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építész

- Martinkó József, OCTOGON főszerkesztő, kreatív vezető építészkritikus, designelméleti szakember

- Chwala Gábor, építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök, projekt manager, EQUITONE

Az 1 100 000 Ft összdíjazású pályázat központjában a föld őselemeinek egysége áll. 

A részletes pályázati kiírás és a benyújtás feltételei elérhetőek a pályázat weboldalán.