Technológia

Energiahatékony és dizájn-központú rendszerek

2017.02.10. 11:12

A legnagyobb standon, 6 különböző témára felfűzve mutatta be újdonságait az Alukönigstahl gyártó partnere, a Schüco a müncheni BAU 2017 Nemzetközi Építőipari Szakkiállításon, ahol a Jansen és a Warema is dizájn-központú termékeivel várta a látogatókat. 

Az építészet, építőanyagok és rendszerek vezető szakvására egy olyan világszínvonalú kiállítás, mely amellett, hogy az építőipar összes szegmense számára újdonságokat és nélkülözhetetlen információkat tartogat, a jövő épületére vonatkozóan is kínál perspektívákat. 

Az Alukönigstahl Kft. egyik legfőbb technológiai partnereként a Schüco több mint 2400 négyzetméteren, ismét a legnagyobb kiállítási standon, 6 különböző egységben mutatta be 2017-es rendszerújdonságait, célcsoport-specifikus rendszertechnológiákkal megszólítva a nyílászárógyártókat, az építészeket és a befektetőket. A 'WORK', vagyis munka stúdiójában az egészséges munkakörnyezet kialakításához ajánlott szerkezeteket mutatták be, így a látogatók megnézhették a Schüco FWS 60 CV típusú függönyfalat, valamint a stand egyik látványos elemeként elhelyezett Parametric rendszer 3 dimenziós függönyfal nyitható elemekkel sorolt (Schüco AWS 114), továbbfejlesztett szerkezetét is.

A 'LIFE' stúdióban az otthon és a munka témaköre jelent meg, ahol a filigrán szerkezetek terjedését a panoráma dizájn kialakítással bővített AWS 75 PD.SI ablakrendszer és a Schüco FWS 35 PD prezentálta. Az otthoni használatra ajánlott nyílászárók közül kiemelkedik a rejtett motorral segített működésű toló-bukó szerkezetű ajtó, és a rendkívül elegáns, süllyesztett kézfogóval kialakított lemezborítású bejárati ajtó. Az új panoráma dizájn ablakrendszer (Schüco AWS 75 PD.SI) sorolva és falba építve is megtekinthető volt a 'HOME' részlegen. A biztonságos és egészséges életkörnyezetet támogató friss levegő utánpótlás, árnyékolás és tűzgátlás intelligens megoldásait a Schüco stand 'INTELLIGENT' részén állították ki. A 'FLEXIBLE', azaz flexibilis kulcsszó köré felépített egységben egy teljesen új terméket prezentált a Schüco: FACID elnevezésű flexibilis textil homlokzati rendszerét, mely akár 3D-s változatban is megépíthető. A különböző rendszerek mellett a tervezési, gyártási és építési folyamatokhoz fejlesztett digitális technológiák felvonultatása is sok érdeklődőt vonzott a stand 'DIGITAL' stúdiójában.
A Jansen ezévi innovációi a tervezés során nagy fokú szabadsághoz juttatják az építészeket, míg a fémszerkezetgyártók számára a gyártás során biztosítanak előnyöket. A svájci cég standján a modern épület kialakítását segítő acél nyílászáró megoldásokat mutattak be. A VISS Plus Add-on szerkezettel például még könnyebbé válik az acél vagy fa alátét szerkezetre ráépített függönyfalak kialakítása. Az esztétikus építészeti projektek megvalósításához dizájn termékek nagy választéka áll a tervezők rendelkezésére. Piramis, fűrészfogas vagy kontyolt tetőkhöz is széles palettát kínál üvegtetők kialakítására a VISS. A Janisol Arte ablakok második generációja most olyan profilokat nyújt rozsdamentes acél és Corten acél anyagból, mely integrált huzattömítéses horonnyal egyszerűsíti és gyorsítja a gyártást.

A Jansen a gyártók között elsőként mutatta be az új kétszárnyú, multifunkcionális pánikajtót, amely magas szintű betörésgátlást (RC+) biztosít és menekülési útvonalon beépíthető, legyen szó tömegek által látogatott középületekről vagy betörés szempontjából veszélyeztetett bankokról, ékszerüzletekről. Szintén a köz által gyakran látogatott épületek kényelmes kiegészítésére kínál megoldást a Janisol 2 rendszereleme, mely kerekített profiljával megakadályozza az ujjak becsípődését és a sérülés kockázatát.

A magát csak 'napfény menedzserként' illető Warema is saját standon várta a prémium árnyékolástechnika iránt érdeklődőket. A magyar látogatók részére a vásár teljes időtartama alatt az ALUKÖNIGSTAHL Kft. a Schüco és a Jansen standokon ezúttal is állandó személyzettel állt rendelkezésre.

forrás: Alukönigstahl Kft.