Közélet, hírek

Elvették az örökséget a Világörökség Napján

2008.09.22. 12:08

A Világörökség Napjára, szeptember 19-ére időzítette a VII. kerületi képviselőtestület a Belső-Erzsébetváros (Zsidónegyed) szabályozási tervének tárgyalását. Három perc alatt, képviselői hozzászólás nélkül fogadták el azt a rendeletet, amely a civil szervezetek szakértőinek véleménye szerint a még megmaradt építészeti örökségünk megsemmisüléséhez, az élhető város további romlásához vezet.
A Levegő Munkacsoport sajtóközleménye

[imagelist|imgid=|name=400_yn9dtv_holloutcafotovarghaj.jpg|title=-]

Sajtóközlemény

Elveszik az örökséget a Világörökség Napján

A történelmi, a kulturális és a környezeti értékek megóvásáért küzdő civil szervezetek az ügyészséghez, a közigazgatási hivatalhoz és az Alkotmánybírósághoz fordulnak, mert véleményük szerint törvényellenes az az önkormányzati rendelet, amelyet ma fogadott el a VII. kerületi képviselő testülete.

A Világörökség Napjára időzítette a VII. kerületi képviselőtestület a Belső-Erzsébetváros (Zsidónegyed) szabályozási tervének tárgyalását. Három perc alatt, képviselői hozzászólás nélkül fogadták el azt a rendeletet, amely a civil szervezetek szakértőinek véleménye szerint a még megmaradt építészeti örökségünk megsemmisüléséhez, az élhető város további romlásához vezet.

További információ: http://www.levego.hu/letoltes/kapcsolodo_anyagok/zsido-negyed.pdf

2008. szeptember 19.

Levegő Munkacsoport