Közélet, hírek

Elindult az Év Tájépítésze 2018 jelölés!

2017.11.14. 09:14

A Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata,a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Semmelrock Stein+Design Kft. mint díjalapítók idén hetedik alkalommal hirdetik meg az Év Tájépítésze és az Év Junior Tájépítésze Díjat. A díjra bárki jelölhet anonim módon magyar tájépítészeket, a listát a szakértő zsűri fogja megszűrni.

Jelölés az Év Tájépítésze Díjra

Az Év Tájépítésze kategóriában már elindult és november 30-ig nyitva áll a jelölés a díj honlapján az Év Tájépítésze Díj menüpont alatt. Bárki jelölhet. A jelölés anonim, a honlapon található űrlap kitöltése és beküldése szükséges hozzá. A jelöléseket felkért szakmai zsűrik értékeli, majd a benyújtott életrajz alapján választja ki ebből a listából az 5 döntőst.  Év Junior Tájépítésze - regisztráció ötletpályázatra

A junior kategóriában önállóan, egyénileg kell jelentkezni a honlapon található űrlap kitöltésével az Év Junior Tájépítésze Díj menüpont alatt. A jelentkező tájépítész hallgatók és 3 évnél nem régebben végzettek automatikusan kapnak visszaigazolást és jelszavas belépési lehetőséget a honlap zárt felületére, ahonnan a kiírt ötletpályázattal kapcsolatos minden információ letölthetővé válik ezév decemberében. Erre a felületre kell majd feltölteniük anonim pályázatukat is, amelyet a zsűri értékel majd. A juniorok jelentkezésüket online, 2018. február 28-ig adhatják le - ez egyben a pályaművek feltöltésének végső határideje is. 

A zsűri összetétele

A díjakat elbíráló 9 tagú szakmai zsűri elnöke az előző év Ormos Imre-emlékérmese. Idén az elnöki tisztet Dr. Szikra Éva tölti be. Külföldi zsűritagunk hollandiából Jana Crepon lesz, aki az Inside Outside műhely vezető tájépítésze. A zsűribe a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata, az Magyar Tájépítészek Szövetsége, a Semmelrock, a SZIE Tájépítészeti Kar, a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége, a Magyar Önkormányzati Főkertészek Szövetsége és a Magyar Építőművészek Szövetsége delegál tagokat.

A zsűri tagjairól és a zsűrizési szempontokról bővebben a honlap Zsűrizés menüpontjában találhatók információk a későbbiekben. 

A díjról és az eddigi díjazottakról bővebben itt olvashatnak.