Programok

CSÜTI - Érték a mérték

2014.10.14. 10:07

A Magyar Építőművészek Szövetsége és a Falufejlesztési Társaság Építész Tagozatának közös őszi programsorozata keretében, október 16-án Birinyi József, a parlamenti Hungarikum Munkacsoport vezetőjeként ismerteti a Magyar Értéktár Hungarikum rendszer stratégiáját, a minősített védelmet, értékmenedzselést célzó hungarikum törvénytervezetet.

A világ nem arra kíváncsi, hogyan utánozzuk, hanem arra, mi mit adunk a világhoz.”

Értékadottságaink nagyon jók, de a kiteljesítés töredéknyi. A reális önbecsülést biztosító “magyar érték világlépték”, arcélformáló teljesítményeink méltó kezelése széleskörű, élményszerű megismertetést, gondozást igényelnek. Nemzetközi példák, hazai előzmények alapján készítette Birinyi József, az új törvénytervezetet.

Gondolkozzunk közösen a MÉSZ Csütörtöki Iskolájában, október 16-án 17 órától a Hungarikum Szövetség elnökével, az “érték alapú nemzeti közös többszörös” erősítéséről, hogy az érték “saját hazánkban egyre inkább próféta lehessen”, hogy a tudás zöme ne két lábon, hanem termékekbe zárva hagyja el az országot, szolgálva a világra szóló alkotók sikerét, mindannyiunk szellemi, lelki, anyagi gazdagodását, jókedvét, a Magyar közösség egyetemes emberi kultúrát gazdagító értékalkotásának elismertségét.