Programok

"Budapest Szíve" szakmai vita — másképp a KÉK-ben

2008.11.25. 10:12

szakmai vitanap a ”Budapest Szíve - Városháza Fórum” pályázat kapcsán a pályázók és szakmai érdeklődők részvételével a KÉK-ben.
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
november 29-én, szombaton

Budapest Szíve műtét közben. A viharoktól sem mentes Városháza Fórum pályázat összes pályázójának (a kizártakat is beleértve) először nyílik lehetősége egy civil kezdeményezés keretében bemutatni pályaműveiket. A rendezvény célja azonban nem csak a pályaművek bemutatása, hanem olyan - szakmai vitában pontosított - ajánlások megfogalmazása, amely a pályázat(ok) körüli konfliktushelyzeteket szeretné kezelni. Építészek egy civil kezdeményezés élén az építészet és aktivizmusban.


2008. november 29-én (szombat) 09.30-tól szakmai vitanap a ”Budapest Szíve – Városháza Fórum” pályázat kapcsán a pályázók és szakmai érdeklődők részvételével a KÉK-ben (budapest, V., Szervita tér 8.)

A meghirdetett vitanap célja kettős:

  • egyrészt a Városháza és a Középső-Belváros szakmai kérdéseinek megvitatása, javaslattétel a beruházás előkészítéséhez a pályázat eredményétől függetlenül,
  • másrészt ajánlások megfogalmazása a hazai tervpályázati rendszer átalakításával kapcsolatban.

Nem célunk sem a lezárt folyamat hátráltatása, sem annak akadályoztatása. A vitanap szakmai és civil alapokon nyugszik.

A vitanap moderátori szerepét Kerekes György építész, az V. kerület volt főépítésze vállalta.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztráció: jelentkezes/kukac/kek.org.hu

Program:

  • 09.30–12.30 között minden pályázó vetített képes prezentáció formájában mondja el gondolatait, röviden ismerteti tervét. (A technikai átállással együtt minden pályázó csoport számára 10 perc áll rendelkezésre. A sorrendet lásd a részletes programban.)
  • 13.20–14.30 között felkért szakmai hozászólók mondják el véleményüket, és sorba veszik a legfontosabb megvitatandó kérdéseket. (Technikai átállással együtt hozzászólóként 10 perc.)
  • 14.30 és 16.30 között szakmai vita keretében – a vitavezető Kerekes György közreműködésével – a résztvevők a program céljainak szellemében ajánlásokat fogalmaznak meg és írnak alá, melyeket a szervezők továbbítanak a Budapest Főpolgármesteri Hivatal, valamint a Magyar Építész Kamara részére.

A vitanap független támogatója a Zoboki-Demeter és Társai Építésziroda www.zda.hu

forrás: kek.org.hu